Buurttuin Braamkamp. Foto: Ron Eijkelhof
Buurttuin Braamkamp. Foto: Ron Eijkelhof

Maak samen de omgeving leuker, leefbaarder en mooier

ZUTPHEN - Broedplaats en training Buitengewoonzijn.NU start begin februari weer. Deelnemers van de training Buitengewoonzijn werken samen aan het opstarten(of versterken) van projecten die hun omgeving leuker, leefbaarder of mooier maken. Het burgerinitiatief voor het ontwikkelen en ondersteunen van burgerinitiatieven. De training wordt gedragen door vrijwilligers op non-profit basis.

Deze training is voor mensen die een project of activiteit op willen starten in hun omgeving of een goed idee hebben wat ze willen realiseren. Iedereen met ideeën of wensen of in het kader van duurzaamheid, sociale cohesie, armoede, eenzaamheid bestrijding enzovoort kan meedoen met de training. Tegelijkertijd werken deelnemers daarmee aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Door deze broedplaatsen zijn de afgelopen jaren reeds vele projecten gerealiseerd, zo is er een ruilkring georganiseerd, zijn er meerdere wijktuinen gerealiseerd, oliebollen voor bewoners van het AZC door bewoners van Zutphen gebakken en een kerstdiner georganiseerd voor het Odensehuis.

Deelnemers hoeven bij aanvang nog niet per se een idee te hebben voor een project; dit kan ook gaandeweg ontstaan. De intentie is impact willen maken. De training bestaat uit tien bijeenkomsten en een wekelijks telefonisch coachgesprek. Er zijn buitengewone broedplaatsen in zeven steden in Nederland, waaronder in Zutphen.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen een introductiebijeenkomst van BuitengewoonZijn.NU bezoeken. Ook kunnen ze zich daar inschrijven voor de training. De introductiebijeenkomsten zijn op donderdagavond 10 en 24 december in de Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar buitengewoonzijn.zutphen@gmail.com. Voor meer informatie zie de website.


www.buitengewoonzijn.nu

Meer berichten