Muziekvereniging Excelsior Warnsveld luidt 2019 in met nieuwjaarsconcert

WARNSVELD - Muziekvereniging Excelsior Warnsveld geeft op zondagmiddag 13 januari een Nieuwjaarsconcert in de Martinuskerk in Warnsveld. Het gevarieerde programma om het nieuwe jaar in te luiden begint om 15.00 uur.

Traditiegetrouw werkt Excelsior tijdens het Nieuwjaarsconcert samen met een solist, dit jaar is dat pianist Aljosja Buijs op vleugel. Hij is als docent en coördinator Educatieve vakken en Vooropleidingen verbonden aan het ArtEZ Conservatorium. Daarnaast is hij een bevlogen pianodocent in Oosterbeek, waar hij met zijn leerlingen regelmatig werkt aan bijzondere compositieprojecten. Tevens is hij pianist in orkest 'De Ereprijs', een gedreven ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland.
Met Aljosja aan de vleugel zal Excelsior het virtuoze stuk 'Rhapsody in Blue' van George Gershwin ten gehore brengen. Gershwins muziek is een samensmelting van jazz en klassiek. Met zijn composities bracht hij de swing de klassieke concertzalen in. Met 'Rhapsody in Blue' nemen orkest en solist de luisteraars mee naar het Amerika van de jaren twintig. Aljosja zal tijdens dit concert ook soleren met het stuk 'Worms is back' van Michiel Braam, een moderne boogie-woogie.

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens het concert, dat mede mogelijk wordt gemaakt door een subsidie van de Dorpsraad Warnsveld voor de huur van de vleugel. De toegang is gratis, de vereniging vraagt een vrije gift na afloop van het concert ter bestrijding van de overige onkosten van dit concert.

Meer berichten