Ilja Leonard Pfeijffer. Foto: Stephan Vanfleteren
Ilja Leonard Pfeijffer. Foto: Stephan Vanfleteren

Ilja Leonard Pfeijffer signeert zijn nieuwe roman

Algemeen

ZUTPHEN - Op 13 december verschijnt het nieuwe boek van Ilja Leonard Pfeijffer, Grand Hotel Europa, en op zondag 16 december om 16.30 uur komt hij het met een korte lezing introduceren en aansluitend signeren bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19 in Zutphen. De toegang is vrij.

Volgens zijn uitgever is Grand Hotel Europa een kolossale roman, Pfeijffers beste werk tot op heden, waarin hij de tijdgeest diagnosticeert. De schrijver neemt zijn intrek in het in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met de liefde van zijn leven. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van al hun reizen. Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van het hotel en raakt hij steeds meer betrokken bij de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen.

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt in Genua. Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in het werk van de klassieke dichter Pindarus. In 1998 won hij de C. Buddingh'-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. In 2014 won hij de Libris literatuurprijs met zijn roman La Superba.


0575 - 513512

somerentenbosch.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant