Zware 1-6 thuisnederlaag van FC Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag op een koud en nat sportpark 't Meijerink een zware 1-6 nederlaag geleden tegen Sparta Enschede. Binnen 1 minuut stond de ploeg al op achterstand en men is vanaf toen geen enkel moment in de wedstrijd geweest tegen de collectief sterke, felle, en technisch vaardige kampioenskandidaat uit Enschede. FC Zutphen miste aanvoerder Jelle Macare, vanwege een polsbreuk, en spits Gabi Maduro wegens ziekte.

Na 55 seconden lag de 0-1 achter doelman Owen Rietman, door te weinig verdediging. Bij de cornervlag aan de rechterkant veroverde Sparta de bal. De hoge voorzet werd door de wind gedragen en kwam precies voor de voeten van Ronald te Morsche, die knap raak schoot. FC Zutphen had echter na een kwartier gelijk kunnen komen. Een goed genomen vrije trap bracht de bal bij Nando Bleumink. Hij zag zijn schot in kansrijke positie met de voet gekeerd worden door doelman Bryan Jonkers. In de 18de minuut kon de op linkerkant van FC Zutphen volledig ongedekt staande Danny Reinders met een diagonaal schot in de kruising raak schieten: 0-2. In de 34ste minuut had doelman Rietman de inzet niet klem vast, waarna Ronald te Morsche gemakkelijk de 0-3 kon scoren.

Na de rust ging FC Zutphen ten aanval. Sparta moest terug, maar loerde op de counter. En dat had in de 53ste minuut resultaat. Een prachtig uitgevoerde aanval bracht de bal opnieuw bij te Morsche die deze middag een hattrick scoorde, 0-4.

FC Zutphen probeerde het nog door Niek Bakkerweerd naar voren te brengen. Maar hij kwam niet verder dan een schot over het doel na een goede aanval. Aan de andere kant had Sparta geluk dat een schot van Andy Sterken in de 65ste minuut van richting werd veranderd door Hidde Ruessink, 0-5. Nadat jeugdspeler Lars Huber mocht debuteren, was er een snelle aanval over de linkerkant bij FC Zutphen. De op maat voorgetrokken bal werd door Daan Akkerman raak gekopt. Dat betekende 0-6 in de 75ste minuut.

FC Zutphen trachtte nog de eer te redden door middel van een goede actie van Jesse de Vries, maar zijn schot belandde net naast het doel. Even later was er een vrije schietkans voor debutant Lars Huber, na een goede aanval. Maar opnieuw was het doelman Jonkers, die bekwaam het schot stopte.

In de 89ste minuut was er echter toch nog succes voor FC Zutphen. Middenvelder David te Slaa, die net tot man of the match was benoemd, maakte het mooiste doelpunt van de middag. Van ongeveer 25 meter schoot hij de bal hard in de kruising, waardoor de eindstand 1-6 op het scorebord kwam.

FC Zutphen richt zich nu op de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen ASC "62 uit Dalfsen.