De geslaagde leerlingen van het Stedelijk Vakcollege en hun vakdocent Gert Jan Schutte. Foto: Leerlingen media, vormgeving en ICT/Jim en Daisy
De geslaagde leerlingen van het Stedelijk Vakcollege en hun vakdocent Gert Jan Schutte. Foto: Leerlingen media, vormgeving en ICT/Jim en Daisy

Leerlingen van het Stedelijk Vakcollege behalen certificaat vorkheftruck en reachtruck

Algemeen

ZUTPHEN - Vijf leerlingen van het beroepspraktijkprofiel Mobiliteit & Transport van het Stedelijk Vakcollege hebben gedurende negen weken een middag in de week les gehad van vakdocent Gert Jan Schutte op het Praktijkonderwijs in Zutphen. Deze leerlingen behaalden hun certificaat vorkheftruck en reachtruck.

Ze kregen tijdens de lesmiddagen zowel theorie- als praktijklessen. Gert Jan vertelt: "De leerlingen vonden het leuk om te rijden met een heftruck en wel het liefst zo hard mogelijk. De bedoeling is echter dat het veilig gaat. De cursisten hadden snel in de gaten dat het tempo niet het belangrijkste is, maar de veiligheid."

De VMBO-leerlingen kregen de kans, om naast de lessen op het Stedelijk, dit certificaat vorkheftruck en reachtruck te behalen op Praktijkonderwijs Zutphen. Voor hen is het een verrijking van het onderwijsaanbod en van waarde voor hun volgende stageplek en werkgevers. Deze ervaring geeft hen een goede aansluiting met een vervolgopleiding. Met dit certificaat zijn ze extra getraind in werknemersvaardigheden.

Praktijkonderwijs Zutphen biedt onderwijs in de richtingen groen, bouw, techniek, facilitair, horeca, detail en logistiek. Zij verzorgt voor andere scholen en bedrijven verschillende cursussen, ook voor het Stedelijk Vakcollege. Deze VMBO-school werkt samen het Praktijkonderwijs, omdat het leerlingen extra kansen geeft. Naast de cursus logistiek zijn er nu ook vier leerlingen bezig met de cursus lassen.

Het Stedelijk Vakcollege Zutphen en Beeckland Vorden gaan samen verder als Regionaal VMBO Vorden Zutphen. Pijlers van deze nieuwe VMBO-school zijn maatwerk, zichtbaar leren en praktijk-realistisch leren. Het aanbod van deze cursussen past hier in.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant