Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Nic & ik uit Zutphen genomineerd voor 'Winebar of the year' 2018 verkiezing

ZUTPHEN - Wat is dé beste wijnbar van Nederland? Daar draait het om bij deze landelijke verkiezing. Wijnliefhebbers konden tot 30 november stemmen op hun favoriete wijnbar, een populaire en snelgroeiende formule in de Nederlandse horeca. Van de meer dan 140 wijnbars die meedoen, is Wijnbar Nic & ik uit Zutphen vandaag genomineerd tot de top 15 voor deze felbegeerde titel. Een vakjury en een zogeheten mystery-guest komen nu onverwacht op bezoek om de geselecteerde wijnbars te beoordelen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 8 januari 2019 tijdens de Horecava, de grootste horecabeurs van Nederland.

Maar wat is precies de formule van een wijnbar? Nicolai Huls, eigenaar van Nic & ik: "Er moet een grote keuze zijn aan verschillende soorten wijn, die je per glas kunt drinken en de kwaliteit moet hoog zijn. Een mooie bar om echt lekker lang te borrelen en te genieten van een goed glas wijn met fijn gezelschap. Er is lekker eten, maar het is niet verplicht om te eten."

Nic & ik Wine and Food opende op 18 mei van dit jaar haar deuren op Sprongstraat 16 in het hartje van het middeleeuwse Zutphen. Bedrijfsleider Gijs Roebers: "We hopen natuurlijk heel erg dat we winnen! Het zou toch geweldig zijn om Zutphen en onze wijnbar op deze manier op de kaart te zetten?".

Overige finalisten
De overige veertien finalisten zijn: 4 850 in Amsterdam, Barrel Wijnlokaal in Groningen, Bistro en wijnbar BRUUT in Enschede, Bodega 32 in Gouda, Mofongo's in Groningen, Petit Louis in Wageningen, SHIRAZ in Amsterdam, Vinck in Hoorn, Vindom in Oldenzaal, Wijn- en eetbar Most in Utrecht, Wijnbar Cru in Tilburg, Wijnbar het Eigendom in Rotterdam, Wijnbar Paskamer in Amsterdam en Zuster Margaux in Amersfoort.

Meer berichten