Foto: Petra van Vliet
Foto: Petra van Vliet (Foto: )

Gastvrije kerstavond voor vluchtelingen

ZUTPHEN - Buddy to Buddy organiseert deze kerst opnieuw een Eat & Meet, waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin). Deze keer zal dit plaatsvinden op kerstavond, 24 december. De vluchtelingen krijgen zo de kans om deel te nemen aan een kerstdiner.

Momenteel wonen ongeveer 700 vluchtelingen op het AZC in Zutphen. Voor alle vluchtelingen die dat willen organiseert Buddy to Buddy de mogelijkheid om een avond door te brengen in huiselijke sfeer. De ervaring leert dat het voor veel vluchtelingen een verademing is om even uit de drukte van zo'n grote opvang te zijn, om gewoon op een bank te kunnen zitten, televisie te kijken of een spelletje te doen.

Gastgezinnen gezocht
Om deze avonden mogelijk te maken zoekt de organisatie gastgezinnen die in en rond Zutphen wonen. Concreet wordt gevraagd om gasten tussen 17.00 en 17.30 uur 's middags op te halen bij de receptie van het AZC, hen gastvrij te onthalen in huis, voor (of samen met) hen te koken en de avond op een genoeglijke manier samen door te brengen. De gasten moeten na afloop weer teruggebracht worden naar het AZC. Gastgezinnen die zich willen opgeven kunnen dat doen door zich tot uiterlijk 17 december aan te melden via de link: eepurl.com/dNQn5U

De volgende Eat en Meet die gepland staat is een Paasbrunch op 21 april 2019. Daarnaast zoekt Buddy to Buddy ook weer buddy's voor haar volgende matchingsronde, die start in februari 2019.


www.buddytobuddy.nl

Meer berichten