De wedstrijd begon wat later omdat er een mooie sfeeractie was geregeld door de supporters. Foto: K. Van Zuilenkom

Derby Warnsveldse Boys - AZC in de tweede klasse

Algemeen

WARNSVELD - Zaterdagavond 1 december stond de derby Warnsveldse Boys-AZC in de tweede klasse op het programma. AZC draait nu alweer enkele jaren goed mee in de tweede klasse. De Warnsveldse Boys zijn dit jaar voor het eerst vertegenwoordigd in deze klasse. De Boys hebben het moeilijk op personeel gebied en zijn getroffen door een ware en zware blessuregolf. Trainer Rene Knuiman (voorheen trainer bij AZC) was dan ook blij dat hij deze avond kon beschikken over spelers die hebben aangegeven de Boys te willen helpen. Henry den Boer, Sander van de Kuip en Matthijs de Boer waren deze wedstrijd de versterkingen in de basis die afkomstig zijn uit onze lagere elftallen.

Ondanks het weer, regen en koude wind, was de publieke belangstelling groot. De wedstrijd begon wat later omdat er een mooie sfeeractie was geregeld door de supporters. Nadat de rook was opgetrokken kon de wedstrijd beginnen. AZC was in de eerste 20 minuten de betere ploeg maar tot echt kansen kwam het niet. De Boys vochten zich knap terug in de wedstrijd en de wedstrijd ging gelijk op. Na 30 minuten kwam de keeper van de Boys Bart Dieën in een duel met een AZC-er hard ten val. Hij moest met een hersenschudding de wedstrijd verlaten. Als zijn vervanger nam Luuk Frankemölle de plek onder de lat in, toen vlak daarna de 1-0 voor AZC viel. Een vrije trap werd door Joost Alferink in de bovenhoek gekruld. De Boys gingen met een achterstand de rust in.

Na de rust ging de strijd gelijk op maar kregen de spitsen van AZC een paar kansen. Ook Luuk kon zich onderscheiden door in een reflex een kopbal uit zijn doel te ranselen. Warnsveld ging meer drukken en kreeg ook kansen. De 1-1 in de 70ste minuut was dan ook verdiend. Stijn stond op de goede plek om de bal het doel in te jagen. De Warnsveldse Boys bleven goed doorgaan. Door diverse schoten op de lat en paal, bleef AZC overeind. In de 80ste minuut kreeg AZC weer een vrije trap. Deze keer nam Lars van Roon de vrije trap en ook deze verdween in de bovenhoek, 2 – 1 voor AZC. De Boys gingen vol in de aanval maar wederom pech voor de Boys. De spits Matthijs moest gewisseld worden met een enkelblessure. Het bleef spannend tot het eind maar de punten gingen mee met AZC.

Na afloop was er, omdat het een derby was, een gezellige avond georganiseerd. Deze werd druk bezocht. De Boys moeten volgende week op bezoek bij Varsseveld. Een moeilijke tegenstander die thuis sterk speelt.