Foto: Hans ten Brinke
Foto: Hans ten Brinke (Foto: )

FC Zutphen en Vroomshoopse boys delen de punten

ZUTPHEN - De thuisblijvers hadden afgelopen zaterdagmiddag ongelijk. FC Zutphen en Vroomshoopse boys maakten er een waar spektakelstuk van. Schitterende doelpunten, persoonlijke fouten, mooie aanvallen, grote kansen en van beide kanten volop inzet en sportief spel. En daar kwam bij dat de uitslag alle kanten op kon.

FC Zutphen had na de 3-2 volop kans de 3 punten in eigen huis te houden tegen de subtopper uit Vroomshoop. Maar het enthousiast spelende team miste koelbloedigheid en de juiste beslissingen op de belangrijke momenten. Na de 3-3 had echter Vroomshoop nog met de 3 punten aan de haal kunnen gaan, na een kopbal op de kruising. Daarom kon iedereen na afloop vrede hebben met de uitslag.

Bij FC Zutphen was er voor het eerst een basisplaats voor Marco Kroese op de linksbackpositie. De Zutphenaren vlogen uit de startblokken. Een prachtige aanval over links bracht de bal bij Jesse de Vries. Deze kapte zijn tegenstander uit, en gaf een afgemeten voorzet op Jelle Macare. De man of the match van deze middag knalde de bal echter keihard op de paal. Even later had FC Zutphen opnieuw een grote kans om op voorsprong te komen. Een slimme pass van Rik Vlutters bracht Jesse de Vries alleen voor doelman Rene Kok, maar zijn bal belandde net langs de verkeerde kant van de paal.

Het slim spelende Vroomshoop liet de Zutphenaren uitrazen en loerde op de counter. En bij de eerste de beste aanval was het direct raak. Balverlies op het middenveld, leverde een dieptepass op, op Jordy Harms. Deze ging alleen op Owen Rietman af, en liet de doelman kansloos. Ondanks dat de assistent scheidsrechter buitenspel aan gaf, keurde scheidsrechter Pouls het doelpunt goed, 0-1.

FC Zutphen leerde daar niet van. Achterin werd veel te veel ruimte weggegeven, tegen de fanatiek spelende gasten, die hun kans roken om de wedstrijd voortijdig te beslissen. En dat lukte bijna want FC Zutphen had geluk dat een snelle aanval bijna werd afgerond door Ramon de Jong. Zijn inzet belandde op de lat.
Daarna ontstond een fase dat de boys uit Vroomshoop de wedstrijd goed controleerden. FC Zutphen probeerde het wel, maar hanteerde te veel de lange bal, terwijl de kracht nu juist in de combinaties zat.
Geheel onverwacht viel in de 40ste minuut de 1-1.

Een prachtige aanval die achterin begon bij Marco Kroese, bracht de bal via diverse spelers bij Jelle Macare. De captain van FC Zutphen rondde de aanval met een keihard geplaatst schot in de benedenhoek voortreffelijk af. FC Zutphen probeerde voor de rust nog enthousiast door te drukken.
Maar een corner in de blessuretijd van de eerste helft bracht de bal op een geheel vrijstaande speler op rechts bij Vroomshoop. De bal verdween via de geroutineerde spits Jos Hutten in het doel, 1-2.

Met veel passie werd aan de tweede helft begonnen. Vroomshoop werd terug gedrukt op eigen helft. En middenvelder David te Slaa had pech dat zijn schot op de lat belandde. In de 53ste minuut viel de 2-2. Een goed aangespeelde bal op de prima in vorm zijnde Jelle Macare, zorgde ervoor dat deze zijn directe tegenstander kon uitkappen, en met een uitstekende schuiver kon scoren.

In de 60ste minuut viel de op dat moment verdiende 3-2. Een goede pass van Luuk Meijer op Gabi Maduro stond aan de basis. Het schot van afstand van Maduro werd verkeerd beoordeeld door doelman Kok. Hij ging over de bal heen, waardoor deze in het doel verdween. Na zijn doelpunt werd Gabi Maduro gewisseld voor Jan van der Mark.

FC Zutphen speelde gedreven. Jesse de Vries had na een mooie aanval de beslissing op zijn schoen, maar hij schoot te zacht in. Aan de andere kant moest FC Zutphen blijven oppassen. Een schot van Ramon de Jong belandde net naast het doel.
In de 83ste minuut had Jelle Macare de wedstrijd kunnen beslissen. Na een prima dieptepass stevende hij alleen op doelman Kok af. Hij speelde de bal op het laatste moment iets te ver voor zich uit, waardoor de doelman zich op de bal wierp en in botsing kwam met Macare. In de aanval die daarop ontstond kwam de bal bij Jelle Drees. Deze schoot de bal van zeker 25 meter diagonaal in de kruising, 3-3. Jelle Macare moest zich na de botsing met doelman Kok direct laten vervangen door Khen Bakkerweerd.

In de laatste 10 minuten werd een goed genomen vrije trap van Luuk Meijer gestopt door doelman Kok. Even later was er een vlotte aanval van Vroomshoop waarbij de bal in een kluwen van spelers op de kruising werd gekopt, waardoor FC Zutphen door het oog van de naald ging. Aan de andere kant was het Khen Bakkerweerd die bijna scoorde na een goede voorzet, maar hij ging onder de bal door. Daardoor bleef de gelijke stand op het scorebord.

Opstelling FC Zutphen
Owen Rietman, Niek Bakkerweerd, Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Marco Kroese, David te Slaa, Jelle Macare (83. Khen Bakkerweerd), Luuk Meijer, Rik Vlutters, Gabi Maduro ( Jan van der Mark), Jesse de Vries.
GJN

Meer berichten