Archieffoto van het Warnshuus in Warnsveld. Foto: PR
Archieffoto van het Warnshuus in Warnsveld. Foto: PR (Foto: C.W.BOEK)

Sluiting Warnshuus voorlopig van de baan

ZUTPHEN - De dreigende sluiting per 1 januari 2019 van 't Warnshuus wegens het vertrek van de Warnsveldse bibliotheek is niet meer aan de orde. De gemeente Zutphen heeft bij monde van wethouder Laura Werger toegezegd tijdelijk de financiële verantwoordelijkheid over te nemen voor de exploitatie van de gemeenschapsvoorziening.

Door Alize Hillebrink

"In de afgelopen dagen heeft overleg met het college van de gemeente Zutphen plaatsgevonden en heeft wethouder Werger duidelijk uitgesproken dat sluiting van 't Warnshuus als gevolg van het vertrek van de bibliotheek of vanwege het al bestaande exploitatievraagstuk niet aan de orde is. 't Warnshuus blijft open na 1 januari en al onze activiteiten zullen worden voortgezet." Dit schrijft het bestuur van Stichting Kulturhus Warnsveld (SKW). Penningmeester Mathieu Joppe is opgelucht. "We zijn heel blij dat de wethouder zich heeft uitgesproken. We zijn hiermee een grote stap verder."

Joppe benadrukt dat SKW de bibliotheekvoorziening in 't Warnshuus nog steeds heel belangrijk vindt. "In deze verdere uitwerking hopen we dat de bibliotheek, zo mogelijk in aangepaste vorm, onderdeel kan blijven uitmaken van 't Warnshuus. In de komende periode zal verder worden gesproken met de gemeente over maatregelen om te komen tot een opnieuw sluitende exploitatie."

Voorzitter Heleen Buijs van de Warnsveldse Dorpsraad is verdeeld over de tijdelijke oplossing. "Er is een structurele oplossing nodig. En de bibliotheek wordt door de wethouder niet genoemd."

De handtekeningenactie voor behoud van de Warnsveldse bibliotheek die woensdag 28 november werd gelanceerd heeft inmiddels bijna tweeduizend handtekeningen opgeleverd.

Meer berichten