Een aantal van de 73 investeerders kwam zaterdag 17 november naar de onthulling van het bord. Foto: PR
Een aantal van de 73 investeerders kwam zaterdag 17 november naar de onthulling van het bord. Foto: PR

Derde zonnepark ZutphenEnergie van start

Algemeen

ZUTPHEN - Het startsein is gegeven voor de bouw van het derde zonnepark van ZutphenEnergie. Zaterdag 17 november onthulden de leden van Zonnepark Zutphen Zuid een spandoek, waarna de bouw kon beginnen. Installateurs leggen 580 panelen op het dak van de Vrije School, van particulieren die graag zonne-energie zonder zorgen willen.

De investeerders krijgen via de postcoderoosregeling hun energiebelasting terug en verdienen zo hun panelen in ongeveer tien jaar terug. Deelneemster Liesbeth Peters: "Ik vind het een mooi lokaal initiatief en doe het ook om bewust bezig te zijn met de toekomst. Duurzaamheid vind ik belangrijk. Op ons eigen dak kon het niet, dus dit is een mooie oplossing. We hebben geïnvesteerd in zeven panelen."

Dit derde zonnepark heet Zonnepark Zutphen Zuid. Hiervoor werden via ZutphenEnergie al Zonnepark Warken 1 en Zonnepark Leesten 1 opgericht. Met 600 plus 390 plus 580 panelen, dus in totaal 1570 panelen. Dat is genoeg stroom voor ongeveer 130 huishoudens.
Zonnepark Zutphen gaat door met de ontwikkeling van nieuwe locaties. Voorzitter Willem van Stockum van Zonnepark Zutphen: "Onze ambitie is elk jaar twee zonneparken te ontwikkelen voor mensen die het niet op hun eigen dak kunnen, mogen of willen hebben. Wij zijn ook aan het kijken, samen met de gemeente en de woningcorporaties, of we speciaal voor huurders zonneparken kunnen realiseren."

Geïnteresseerden die ook willen meedoen, kunnen een mail sturen.


contact@zutphenenergie.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant