WSV zoekende naar balans en afstemming

WARNSVELD - Na het wegvallen van Cynthia Luiken in de hoofdmacht van innovatiemakelaars.nl WSV is het team nog zoekende naar de juiste balans en afstemming. Was eerst een week geleden Peelpush te sterk, nu was Vocasa met 3-1 te sterk in De Kei.

Een nieuw systeem, een zwakke eigen serve en een Vocasa dat 'bommen"'serveerde waren de drie ingrediënten die de 25-10 verlies in set 1 verklaarde. De tweede set trachtte WSV de rug te rechten en wilde zich graag in de wedstrijd vechten. Dat lukte redelijk, maar Vocasa stak er op de juiste momenten een stokje voor. WSV serveerde wel beter, was passend meer bij de les, maar Vocasa verdedigde zeer goed waardoor de rally's niet in het voordeel van WSV werden beslist, 15-25.

In de derde set kantelde de wedstrijd. WSV kwam goed uit de startblokken met goed serveren en uitstekend rallyspel. Vocasa kreeg veel minder grip op het gevarieerde aanvalsspel van WSV en liet zien ook fouten te kunnen maken. Met 25-17 werd de derde set binnen gehaald en het talrijke publiek ging er eens goed voor zitten, het zou spannend gaan worden.

Dat werd het ook in set 4. WSV had telkens een lichte voorsprong doordat het zich beter instelde op de Vocasa aanvallen en zelf weer durfde te 'spelen'. Het liet weer een sprankje van het afgelopen seizoen zien waarin het dominante blok en aanval tot het kampioenschap leidde. Aan het einde van set 4 viel alles net wat gelukkig de Vocasa kant op, 23-25.

Het was hetzelfde scenario als de wedstrijd tegen Peelpush. Twee sets verliezen, de derde redelijk simpel winnen en aan het einde van set 4 een twee kleine foutjes maken en daardoor met 3-1 de kleedkamer opzoeken.

"We zullen hier doorheen moeten komen. Het is geen kwestie van harder trainen, dan doen de meiden wel, maar misschien strakker aan de wedstrijd beginnen zodat je niet vanaf het begin achter de feiten aanloopt. We missen niet alleen Cynthia, dat zou te simpel zijn, maar ook net dat beetje overtuiging dat nodig is om daadkrachtig te zijn vanaf het begin van de wedstrijd", stelt trainer-coach Eric Maan na de wedstrijd.

Meer berichten