De revue lijkt zich in het begin af te spelen in een doodnormale brouwerij, maar niets blijkt minder waar. Foto: Theo Janssen
De revue lijkt zich in het begin af te spelen in een doodnormale brouwerij, maar niets blijkt minder waar. Foto: Theo Janssen (Foto: Picasa)

Titel van revue Jong Gelre Vorden-Warnsveld doet alle eer aan

VORDEN – De titel van de revue 'Leven in de Brouwerij' van Jong Gelre Vorden-Warnsveld deed zaterdagavond in de grote zaal van het Vordense Kulturhus alle eer aan. Het publiek werd van de ene vreemde situatie meegenomen naar de andere.

Door Jan Hendriksen en Anoek van Mossel

De revue lijkt zich in het begin af te spelen in een doodnormale brouwerij, maar niets blijkt minder waar. Productiemedewerkers Hetty (gespeeld door Lotte Geessink), Henk (Dennis Regelink) en Karel (Rutger Elbrink) zijn samen met koffiejuffrouw Anja (Nancy Meulenbrugge) met hele andere praktijken bezig. Hoe gaan ze dit geheim houden voor hun productieleider Arie (Jesse Makkink) en directeur Gerrit Hop (Dirk Borgman)? Door hun geheime bezigheden belanden de vier medewerkers van de ene vreemde situatie in de andere. Midden in de nacht opstaan en per ongeluk in je pyjama aan de lopende band verschijnen!.En moeten we nou de roze of de blauwe kratten gebruiken?

Ondertussen wordt het viertal scherp in de gaten gehouden door een Russisch drugskartel, maar of ze hen zo serieus moeten nemen is maar de vraag. Wie had ooit gedacht dat er gondeliers varen in het riool of dat er bokswedstrijden gehouden worden in een toiletgebouw? Directeur Hop en zijn rechterhand Arie hebben door de goede planning van de koffiejuffrouw niets in de gaten van wat er zich allemaal afspeelt in de brouwerij en dat is maar goed ook. Want wat als zij er achter komen wat er met hun bier aan de hand is? Als het viertal er achter komt dat ook de directeur andere plannen heeft met de brouwerij beginnen er pas echt vreemde dingen te gebeuren. Of lijkt dat allemaal maar zo? Zoals ieder jaar wordt de revue van Jong Gelre Vorden-Warnsveld ondersteund door zang en dans en dit jaar zijn er ook rollen die vervuld worden door aspiranten leden van Jong Gelre Vorden-Warnsveld.

Voorstellingen
Ook zo benieuwd geworden naar de afloop van de revue? Voor de voorstelling op vrijdag 16 en zaterdag 17 november zijn nog kaarten te koop. In de voorverkoop kosten deze 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij het Kulturhus, de Bruna en Den4Akker in Vorden en bij D'n Olde Kriet in Wichmond. Een kaartje aan de deur kost 8,50 euro. De voorstellingen beginnen vrijdag- en zaterdagavond om 20.00 uur en de zaal is vanaf 19.30 uur open. Na afloop verzorgt vrijdagavond DJ Roan de muziek en zaterdagavond Free Willy uit Harfsen.

Meer berichten