Lustrumbijeenkomst Filosofiecafé

ZUTPHEN - Op zondag 25 november viert het Filosofiecafé het eerste lustrum en geeft filosoof en mede-oprichter Martin Olden een filosofische inleiding op het werk van Edward Hopper aan de hand van een aantal van zijn schilderijen. Zijn verhaal wordt muzikaal omlijst door Duo NIHZ. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur in het Koelhuis, Coenensparkstraat 1. Er zal getrakteerd worden op een hapje en drankje tijdens de pauze.

Edward Hopper zou je een filosofisch schilder kunnen noemen, omdat je bij het bekijken van zijn werk uitgenodigd wordt om belangrijke levensvragen te overdenken. In zijn werk is het 'het probleem van de menselijke relatie' een steeds terugkerend onderwerp. Tijdens de middag kunnen we ervaren hoe kunst en filosofie hand in hand gaan met het verkennen van existentiële levensvragen. De kunstenaar toont ons iets wat niet in woorden is uit te drukken. De filosofie helpt om meer te zien in de schilderijen dan alleen maar de afbeelding.

Na de pauze is er gelegenheid tot gesprek in kleine groepen. Drs. Martin Olden (1946) studeerde psychologie en filosofie in Leiden. Hij werkte in de psychiatrie en het onderwijs. Vanaf 1990 organiseert hij cursussen over filosofie en levenskunst. Sinds 2002 is hij verbonden aan Stichting Question Filosofie in Zutphen.

Duo NIHZ bestaat uit Bobby Rootveld (gitaar) en Sanna van Elst (blokfluiten). Hun repertoire bestaat uit klassieke, Joodse en wereldmuziek, eigen composities en werk dat voor hen is gecomponeerd.

Mail voor informatie, kosten en opgave.


info@filosofiecafe.nl

Meer berichten