Warnsveldse Boys verliezen uit bij sterke tegenstander DCS

WARNSVELD - De Warnsveldse Boys moesten zondag 4 november uit naar vv DCS uit Zevenaar. DCS had tot op dit moment alle thuiswedstrijden gewonnen thuis en stonden hoog op de ranglijst. De Warnsveldse Boys heeft te maken met de nodige blessures en ook deze week kwamen er weer twee eerste elftalspelers bij die voor lange tijd geblesseerd zijn. De voorhoede van vorig jaar met Leon (topscorer in de derde klasse) en Killion waren al langdurig uit de roulatie, maar daar kwam nu nog Bart Spijkers (kniebanden) en Erik Wijnbergen (vinger gebroken) bij. Gelukkig had men goede jeugdspelers achter de hand kunnen helpen. Als vervanger van Erik deed Bart Dieën mee en voor Bart deed Matthias Hoorn mee. Allrounder Stein kwam hierdoor in de spits terecht.

Warnsveldse Boys begon de wedstrijd goed en de eerste grote kans was dan ook voor de Boys. Stein kon doorlopen op de keeper en via zijn voetzool belandde de bal tegen de paal. Het was een open wedstrijd, DCS had enkele snelle spitsen die elkaar makkelijk konden vinden. De Warnsveldse heren waren collectief sterk en konden goed meekomen. Ze kregen kansen maar DCS ook. Bart deed het geweldig en was niet te passeren. De eerste helft werd dan ook terecht afgesloten met een 0-0 stand.

DCS kwam sterk uit de pauze en bleef de druk opvoeren. Ook de Warnsveldse heren bleven meevoetballen maar kregen het steeds moeilijker. In de 70ste minuut maakte DCS dan ook de verdiende 1-0. De 2 en 3-0 vielen snel achter elkaar en daarmee was de wedstrijd beslist. DCS kwam door deze overwinning op de tweede plaats terecht. De Warnsveldse heren zakken, maar hebben er het volste vertrouwen in dat ze zich dit jaar kunnen handhaven in de tweede klasse.

Donderdag speelt Warnsveldse Boys voor de beker om 20.00 uur uit bij Doesburg (koploper in de vijfde klasse). Zondag is het team vrij en op 25 november wordt thuis een belangrijke wedstrijd tegen Eendracht 30 gespeeld.

Meer berichten