Foto: Hans ten Brinke
Foto: Hans ten Brinke (Foto: )

FC Zutphen (zat.) boekt 3-0 overwinning op Hulzense boys

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdagmiddag 3 november in de thuiswedstrijd tegen Hulzense boys een verdiende 3-0 overwinning geboekt. Door een blessure van Khen Bakkerweerd maakte Joran van der Kamp, na een aantal invalbeurten, zijn debuut in de basis van de hoofdmacht. Dat deed hij uitstekend. Captain en routinier Jelle Macare werd benoemd tot man of the match op grond van zijn goede spel op het middenveld en zijn fraaie 2-0 na een uitstekende dieptepass van Joran van der Kamp.

Dat FC Zutphen een 3-0 overwinning zou boeken zag er in de eerste helft niet naar uit. De mannen uit Nijverdal vonden elkaar wat gemakkelijker. Met name de sterk spelende verdediger Danny Schoenmaker kon steeds vrij opbouwen. In de tweede helft had FC Zutphen dit beter onder controle. FC Zutphen werkte wel hard, maar het spel was bij vlagen wat te onrustig. Daar kwam bij dat de Zutphenaren het geluk hadden dat de sterke spits Machiel van Keulen halverwege de eerste helft geblesseerd moest uitvallen. Ondanks dat beide partijen er vol voor gingen, waren de kansen over en weer. Gabi Maduro had pech dat zijn goede inzet net naast het doel werd getikt door doelman Patrick Lohuis en Jelle Macare zag zijn kopbal net naast gaan na een goede voorzet van Rik Vlutters.Daardoor rustte men met de stand, 0-0.

De tweede helft bracht veel meer vuurwerk. FC Zutphen toog direct ten aanval en doelman Lohuis kon met een uiterste krachtsinspanning de bal naast tikken na een schot van Jelle Macare, nadat deze prima in stelling gebracht werd door de sterk spelende Jesse de Vries. Daarna had FC Zutphen het geluk wat aan haar zijde. De strak genomen cornerbal had tot gevolg dat Rik Vlutters naar beneden werd getrokken door een verdediger van de Hulzenaren.De goed leidende scheidsrechter Spoon uit Enter zag dit en legde de bal onverbiddelijk op de stip. Doordat enkele spelers van FC Zutphen een strafschop hadden gemist was het nu de beurt aan routinier Jort Bleumink. Deze schoot prima raak, liet doelman Lohuis kansloos en zorgde in de 49ste minuut voor de 1-0.

Hulzense boys gooide daarna alles op de aanval. FC Zutphen kreeg het even moeilijk, maar bleef hard werken en geconcentreerd spelen. Op het middenveld ontpopte David te Slaa zich als een prima aanspeelpunt, en waren de counters van de Zutphenaren gevaarlijk. Jelle Macare stevende na een goede individuele actie alleen op doelman Lohuis af, maar deze voorkwam met goed ingrijpen een doelpunt.
In de 64ste minuut viel de beslissende 2-0. Een prachtige dieptepass van Joran van der kamp op Jelle Macare bracht hem alleen voor doelman Lohuis. Nu miste de man of the match van FC Zutphen niet, en schoot onberispelijk raak. Er waren diverse protesten van de gasten omdat er sprake zou zijn van hands van Jelle Macare, maar deze waren niet terecht.

In de 65ste minuut kwam Jan van der Mark voor Gabi Maduro. Kort daarna viel de definitieve beslissing. Een uitstekende pass van de degelijk spelende Luuk Meijer lag hier aan ten grondslag. De snelle Jesse de Vries was zijn tegenstander te vlug af, en in lastige positie staande wist hij uitstekend te scoren: 3-0 in de 6ste minuut. De gasten uit Nijverdal trachtten nog wat terug te doen via Marco ten Bolscher, maar deze vond doelman Owen Rietman op zijn weg. Een goed schot van Jordy Wolfkamp belandde net over het doel.

Maar het slotakkoord was voor FC Zutphen. De Zutphenaren hadden de score nog verder kunnen ophogen. Rik Vlutters stuitte op doelman Lohuis en Jesse de Vries had nog twee goede mogelijkheden. Eerst schoot hij net naast, en even later had hij pech dat zijn inzet door doelman Lohuis corner werd getikt.
FC Zutphen maalde er niet meer om, de drie punten waren in de pocket, waardoor men met 9 punten uit zeven wedstrijden weer wat aansluiting heeft met de middenmoot.

Opstelling FC Zutphen
Owen Rietman, Niek Bakkerweerd, Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Joran van der Kamp, David te Slaa, Jelle Macare (75. Nando Bleumink), Luuk Meijer (85. Hugo Groters), Rik Vlutters, Gabi Maduro ( 65. Jan van der Mark), Jesse de Vries.

Meer berichten