Nieuwe stappen voor een veilig Zutphen

ZUTPHEN - Op maandag 5 november hebben Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zutphen, politie, gemeente, de brandweer, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, en het Regionaal Platform Veilig Ondernemen de intentieverklaring 'Keurmerk Veilig Ondernemen voor Uitgaansgebieden' ondertekend. Daarmee willen de betrokken partijen het uitgaan in Zutphen prettiger maken en veilig houden.

De samenwerking tussen horecaondernemers en de bovenstaande partijen bestaat al bijna twintig jaar. Het doel is altijd geweest om de gezelligheid en veiligheid in het uitgaansgebied te waarborgen. De ondertekening van de intentieverklaring is een nieuwe stap in de samenwerking. Burgemeester Annemieke Vermeulen: "We zijn blij dat we met elkaar deze overeenkomst Veilig Uitgaan tekenen. We willen Zutphen een meer bruisende stad maken, maar het moet zeker ook veilig zijn."

Nu de intentieovereenkomst is ondertekend, gaan de samenwerkende partijen verder met het uitvoeren van de maatregelen. Een experiment met de verruiming van de openingstijden van de horeca maakt daar onderdeel van uit. De werkgroep Veilig Uitgaan bewaakt de afspraken en maatregelen.

Meer berichten