Be Quick boekt punt met gelijkspel

Algemeen

ZUTPHEN - Wie verwachtte dat Be Quick afgelopen zondag wel even zou afrekenen met het bescheiden SHE, kwam behoorlijk van een koude kermis thuis. Meer dan een gelijkspel zat er niet in.

De thuisclub begon voortvarend, want in de zevende minuut strafte Saif Baig een miskleun in de Hallse defensie resoluut af, 1-0. Dit was echter geen opmaat voor een snel afstand nemen. Be Quick was wel sterker, maar het spelniveau niet best. Wat het meest opviel waren de harde tackles waar beide teams zich schuldig aan maakten.

In de 25ste minuut werd een doelpunt van Be Quick afgekeurd door arbiter Sener. Voor velen bleef het onduidelijk waarom dit het geval was. Buitenspel of was de bal bij de voorzet over de achterlijn geweest? Zo bleef het maar bij dat ene doelpunt en dat was gezien de verhoudingen in het veld volstrekt te weinig. Dat bleek in de 36ste minuut, toen SHE bij een vrije trap die in de muur belandde ineens de bal achter doelman Lars Metselaar wurmde, 1-1.

Beide ploegen hanteerden veelal de lange bal naar voren. Kort voor de rust profiteerde SHE van defensieve wanorde bij Be Quick: 1-2.
Na de hervatting was Baig met een gevaarlijk schot dichtbij de gelijkmaker, maar de Hallse doelman redde prima. Waar Be Quick nu wat meer hoge druk zette, bleek SHE met snelle uitvallen dreigend. En niet alleen dreigend, maar ook doeltreffend, want in minuut 57 kwam het zelfs op 1-3.

Toch leek er drie minuten ineens weer een sprankje hoop te zijn, nadat Nick Scharrenberg met een penalty zijn team op 2-3 zette. Vriend en vijand vonden echter wel dat scheidsrechter Sener deze straf wel erg makkelijk gaf. Deze opsteker gaf Be Quick weer hoop op een beter resultaat. SHE trok zich al dan niet vrijwillig terug rond het zestienmetergebied en Be Quick schiep kans op kans, maar daar werd slordig mee omgegaan.

Trainer Parnela wisselde Tim Turksema voor Noud Veldscholten en daarmee vergrootte Be Quick haar slagkracht, want hoewel Veldscholten een verdediger is, sorteert hij ook gevaar met zijn lange rushes en kopkracht. Kort na deze wissel had Mark Becks de bal voor het inschieten, maar hij miste goal. Toch had Be Quick hierna volop mogelijkheden om gelijk te maken. Tom Daamen loste in de aanval Baig af en hiermee kwam er een frisse aanvaller met de bedoeling om alsnog een treffer te forceren. Die treffer kwam er alsnog in de 79ste minuut en ja, die werd gescoord door Veldscholten met een kopbal, 3-3.

In de resterende minuten had de thuisploeg de zege zeker nog kunnen veiligstellen, maar het bleef uiteindelijk bij het gelijke spel.