Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe. Foto: PR
Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe. Foto: PR (Foto: )

Oliebollen voor gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem

ZUTPHEN - Tussen 12 en 17 november worden 5000 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem getrakteerd op een heerlijke oliebol. De actie die door het leven gaat als 'de week van De Echte Oliebol' is in het leven geroepen door een groep van ambachtelijke bakkers om eens per jaar met een kleine geste een brede glimlach op het gezicht van de Zonnebloemgasten en vrijwilligers te toveren. Een van de bakkers is Nijkamp De Echte Bakker uit Holten en Zutphen. Hij zal de oliebollen gratis beschikbaar stellen voor de Zonnebloemafdelingen Deventer-oost, Zutphen-de hoven, Zutphen-noord, Warnsveld en Zutphen-zuid.

Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, vindt de jaarlijkse oliebollenactie van de Echte Bakkers hartverwarmend. "Veel mensen met een lichamelijke beperking blijven vaker thuis dan hen lief is. 'Even' een oliebol halen bij een bakker kan het merendeel niet. Terwijl, die hoort erbij in deze tijd van het jaar. Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe. Daarmee bewijzen we als vrijwilligersorganisatie en de Echte Bakkers dat er zoveel meer kan dan we denken."

Ook voor de bakkers is de actie een feest, vertelt bakker Martin Nijkamp: "Wij houden er een hartverwarmend gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. We krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We merken dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken."

Meer berichten