Columns

Column Henrieke Schoonekamp - Bh shoppen

Bh shoppen

"Ik heb iets heel dappers gedaan."
"Oh, vertel wat heb je dan gedaan" vraagt vriendin.
"Ik heb nieuwe bh's gekocht."
"Jeetje, wat heftig, hoe is het nu met je? Ben wel trots op je hoor!"

Mijn lijf veranderde nogal door alle pillen en alles wat ik vooral niet meer mocht eten. En dat betekende dus dat ik op zoek moest naar een nieuwe garderobe. En ook al heb ik een gruwelijke hekel aan winkelen, die nieuwe kleding was zo gekocht. Maar ja, alles aan m'n lijf was veranderd, dus ik moest ook nieuw ondergoed gaan kopen. En da's ook niet zo erg als je de maat weet. Dan is het vrij simpel. Maar ik had werkelijk geen flauw idee meer wat mijn maat was en dus moest ik mijzelf op laten meten in de winkel voor ik tot een nieuwe aanschaf over kon gaan. En da's een verschrikking. Uiteraard heb ik nog thuis geprobeerd mijzelf op te meten met een meetlintje, maar nadat er drie keer een andere maat uitkwam weet ik dat er geen andere oplossing is dan naar de winkel te gaan.

Dat weet ik nog een paar weken uit te stellen. Als ik het er met vriendinnen over heb, zie ik ook hen gruwelen. Ik ken geen vrouw die het doen van deze aankopen leuk vindt, iedereen kijkt er tegenop. Maar het moet toch gebeuren. Dus op een dag drink ik moed in met thee, grijp mezelf in m'n nekvel en sleur mij zelf naar de lingeriezaak.

Ongemakkelijk loop ik naar binnen. "Kan ik je helpen?" vraagt de verkoopster vriendelijk. Nou is er geen weg meer terug. Dus ik antwoord dat ik opgemeten moet worden omdat ik niet meer weet wat mijn maat is. Het meetlint komt erbij en zeer vakkundig word ik opgemeten. Doet echt geen pijn ofzo.

Maar dan begint de ellende pas echt, het passen van de bh's. Met een aantal die zouden moeten passen kleed ik me uit en zie mezelf in het onvriendelijke licht van het pashokje met slangen die uit mijn buik steken en littekens op mijn huid. Gillend wil ik naar buiten rennen, maar ja, da's ook geen gezicht zo half naakt de binnenstad in. Dus ik zet door, laat me in ondergoed helpen door de vriendelijke verkoopsters (echt, aan hen ligt het niet). Bandjes bijstellen, andere maat, toch maar die andere. Een half uur later is het voorbij. Ben een kapitaal lichter en heb meteen een aantal bh's gekocht zodat ik er weer voor jaren vanaf ben. Hoop ik tenminste toch. Zo vaak kan ik niet zo dapper zijn hoor.

Meer berichten