Sommige kinderen kregen nog een lijstje mee, voor de ouders, met verbeterpunten om de fiets veiliger te maken. Foto: PR
Sommige kinderen kregen nog een lijstje mee, voor de ouders, met verbeterpunten om de fiets veiliger te maken. Foto: PR

Leerlingen van CBS Arcade zetten hun licht aan

Algemeen

WARNSVELD - Het duurt niet zo lang meer voor het echt donker is als we naar school fietsen. Het team van CBS Arcade vindt het natuurlijk heel belangrijk dat alle kinderen veilig op school komen. Daarom werden op de vrijdag voor de herfstvakantie de fietsen van de kinderen van Arcade gecontroleerd.

Doen de remmen het? Zit er een goede bel op? Maar vooral: doen de lampen het? Fietsen die in orde waren, kregen een oké-sticker. Was nog niet alles voor elkaar, dan kunnen de ouders op het lijstje dat de kinderen hebben meegekregen, kijken wat er nog in orde gemaakt kan worden om de fiets nog veiliger te maken.

De actie 'Zet je licht aan' is een initiatief van de ANWB. CBS Arcade kon de deelname aan de actie mogelijk maken met hulp van veel ouders, waaronder de ouders van Lotte, de familie Bleumink van fietsenwinkel Bleumink. Zij hebben de controle van alle fietsen begeleid, en tussendoor zadels afgesteld en banden opgepompt. Hartelijk bedankt namens alle kinderen die nu weer veilig naar school kunnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant