'Zutphen' door Marjan van Zozijn. Foto: PR
'Zutphen' door Marjan van Zozijn. Foto: PR

Kunst en design met een bijzonder verhaal

Algemeen

ZUTPHEN - Op 26, 27 en 28 oktober laat Kunst of Art en Kunstuitleen in Zutphen je kennis maken met bijzonder talent. Zo kun je genieten van prachtige kunst gemaakt door mensen met een (verstandelijke) beperking. Bovendien kun je je laten inspireren door verrassende designproducten geproduceerd in én van restmaterialen uit de Achterhoek. Tijdens de driedaagse zijn enkele makers van de kunstwerken aanwezig die je graag iets over hun werk vertellen.

Kunst of Art vindt het vanzelfsprekend deze beeldende kunst en designproducten onder de aandacht te brengen. Door met respect en aandacht mensen met diverse talenten en disciplines op een positieve manier met elkaar te verbinden, ontstaan verrassende samenwerkingen én resultaten. Verborgen talenten worden benut, restafval wordt grondstof. Tijdens de driedaagse tref je werken van kunstenaars die tekenen en schilderen bij diverse dagbestedingslocaties van Elver en Zozijn in de regio Achterhoek. Maar ook van daarbuiten, zoals de makers van het bijzondere label 'Mooi door Mij' je laten zien; designproducten met ontwerpen van o.a. Ellis Rowold en Ramon Middelkoop.

Daarnaast is een selectie van ambachtelijk gemaakte designproducten te zien van het Achterhoekse bedrijf 'Around the Corner'. Allemaal op basis van hergebruik van restmaterialen zoals wol, glas en hout. Bovendien toont meubelarchitect Rolf Wolters enkele meubels, zoals een fauteuil en een 'verlegen stoeltje', beide gemaakt van oude panlatten.

Kunst of Arts is te bezoeken op 26 oktober 13.00 - 17.00 uur, 27 oktober 11.00 - 17.00 uur en extra open op 28 oktober van 13.00-17.00 uur. Locatie: Nieuwstad 57-61, Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant