Foto:
Columns

Column Henrieke Schoonekamp - Marktplaats

Marktplaats

Van zakendoen heb ik geen verstand. Het is maar goed dat ik geen winkel heb, ik zou nooit rijk worden. Maar nu heb ik toch iets wat ik wil verkopen, mijn telefoon. Dus ik open een winkeltje op Marktplaats met dit ene artikel.

Uiteraard doe ik eerst wat marktonderzoek. Voor welk bedrag bieden andere verkopers dit model en type telefoon aan? Dat blijkt zo'n 280 euro te zijn. Omdat ik weet dat Marktplaats uit biedingen bestaat en ik daar helemaal geen zin in heb, zet ik de telefoon te koop voor de vaste prijs van 200 euro. Kom maar op, weg met dat ding.

Binnen een half uur heb ik al een mailtje in mijn mailbox via Marktplaats van iemand die zijn/haar naam niet noemt maar initialen gebruikt: "120 zou b m nu ophalen".

Jaja, eeeh… Ik ga ervan uit dat diegene er 120 euro voor wil betalen en het toestel meteen wil ophalen. Maar zeker weten doe ik dat niet. Dus ik mail netjes terug met mijn naam erbij en vraag of diegene zich wil verduidelijken. Ik krijg weer antwoord van twee initialen en ik blijk dit raadsel goed opgelost te hebben. Maar de telefoon wordt niet verkocht voor 120 euro. De grote onbekende met de initialen probeert het nog een paar keer met 130 euro en 140 euro. Maar ik doe het niet. Ten eerste vind ik het bedrag te laag. Maar veel erger vind ik het om hier iemand aan de deur te laten komen die niet eens zijn/haar naam wil zeggen. Die vertrouw ik sowieso al niet. Dus in het park afspreken doe ik ook niet.

Gelukkig zijn er meer biedingen. Iemand wil wel 200 euro betalen. Als ik het toestel op stuur naar hem dan maakt hij het geld over als hij het telefoontje ontvangen heeft. Ja, dus… Ben wel blond maar niet gek. Als ik nog aanbied om het via de reguliere weg te doen, hoor ik niks meer.

En zo gaat het twee dagen door met rare biedingen, vreemde mailtjes en voorstellen. Het raarste? Of ik een selfie kan maken met het toestel en naar de bieder op kan sturen zodat hij kan zien of het toestel goede selfies maakt…

Ik ben er al snel helemaal klaar mee. Ik vind zakendoen echt niet leuk. Ik verwijder de advertentie van Marktplaats. En de telefoon? Weggegeven aan iemand die wel een nieuwe kon gebruiken. Zo word ik nooit rijk. Maar wel gelukkig.

Meer berichten