Afbeelding

Be Quick wint van De Hoven

Algemeen

ZUTPHEN - Na de competitie met twee nederlagen te zijn begonnen, boekte Be Quick afgelopen zijn tweede opeenvolgende zege. Onder stralend herfstweer startte de thuisclub afgelopen zondag tegen het nog puntloze De Hoven sterk aanvallend.

De gasten werden op eigen helft vastgezet en dat resulteerde al na tien minuten in een 1-0 voorsprong nadat Nick Scharrenberg een vrije trap binnen werkte. Keeper Maarten Scholten, die de geblesseerde Lars Metselaar verving, moest twee minuten later aan de andere kant de bal van de doellijn grissen. In de 18de minuut ging Saif Baig goed door op links en verschalkte doelman Fricke, 2-0. Kort daarna stopte een Hoven-verdediger een bal na een corner op de lijn.
Aangezien de gasten nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval kwamen, leek Be Quick af te stevenen op een flinke overwinning. Maar gaandeweg verloor de ploeg aan dominantie en uit het niets kwam De Hoven na een half uur terug, nadat Raymond Vredenberg sterk doorzette: 2-1. Het team rook nu kansen en in de 37ste minuut werd het bijna gelijk, nadat een hard schoot maar net naast vloog. Be Quick was ineens geen schim meer van het elftal uit de eerste twintig minuten. De passing werd ongekend slordig en de balbehandeling was bij deze en gene ook niet om over naar huis te schrijven. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Hooijer (Arnhem) veranderde er niets meer aan de stand.

Meteen na de hervatting tikte Fricke een schot van Scharrenberg prachtig uit de bovenhoek. Dat was de opmaat voor een serie van opgelegde kansen voor Be Quick, waaronder een schot van Dani Kersten dat op de lat uiteen spatte. In de 57ste minuut leek het duel te worden beslist toen Sinan Albayrak een vrije trap fraai binnen schoot, 3-1. Meteen daarna voorkwam doelman Scholten dat De Hoven dichterbij zou komen. Be Quick was voor het vijandelijke doel nu slordig en ineffectief. In de 79ste minuut strafte Tijn Merks geklungel in de blauwwitte defensie af, 3-2. Toch bleef Be Quick de bovenliggende partij en nadat De Hoven na een rode kaart met tien man verder moest, leek de zege toch zeker te worden gesteld. Dat gold zeker in de 86ste minuut, toen Kersten een corner van Baig tegen de touwen kopte, 4-2.
De thuisploeg kreeg hierna nog een paar flinke kansen om verder uit te lopen, maar dit gebeurde niet.