Laat tegendoelpunt van Orion zorgt voor verdiend gelijkspel

Algemeen

ZUTPHEN - Nadat de eerste twee wedstrijden van AZC werden verloren van Orion en Vorden en de derde wedstrijd, vorige week uit tegen Eendracht werd gewonnen, was het afgelopen weekend hoogtijd dat er thuis eens punten zouden worden gepakt. Tegenstander was Union uit Malden (bij Nijmegen), die voorafgaand aan deze wedstrijd 4 punten uit drie wedstrijden heeft. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op met de eerste reële kans na tien minuten voor Orion. Niet veel later tekent Clay de 1-0 aan na een mooie voorzet over links van Ronahi. Even daarna speelt Jorn een terugspeelbal bij de tegenstander in de voet, die voor enig gevaar zorgde. Rond de 17de minuut weet de keeper van Orion een inzet van Clay ternauwernood te pareren. Tien minuten later is het weer Clay die uit een cornerbal bij de tweede paal net over kopt. De 2-0 door Remy, die hierna wordt gescoord, wordt geannuleerd vanwege buitenspel. Vijf minuten voor rust krijgt Sven nog geel, terwijl de wedstrijd op en neer golft, met kansen voor beide kanten.

In de tweede helft doet Orion verwoede pogingen om de achterstand weg te werken. Dit resulteert in de vijfde minuut tot een kans die rakelings over gaat. Even later is er op de middenlijn een charge op Michael. Hierdoor krijgt zijn tegenstander een gele prent. Omdat er commentaar op de leiding wordt gegeven, levert dit ook een gele kaart op voor een AZC-speler. Door een klasse redding van Jorn, die het doel verdedigt in verband met vakantie van Nardo, wordt een aanval van Orion om zeep geholpen. Na ongeveer 17 minuten wordt de bal door Michael tegen de paal geschoten na een prima voorzet van Ronahi. De vleugelspitsen, Clay en Ronahi, speelden deze wedstrijd sowieso een opvallend positieve rol door goede voorzetten en het uitspelen van hun directe tegenstander op snelheid. Even later komt Özgur in het veld voor Mark en nog tien minuten later komt Luc in het veld voor Ronahi. Tien minuten voor tijd krijgt Clay geel, vanwege veelvuldig commentaar op de leiding, terwijl hij op dat moment al een vrije trap mee heeft gekregen. Vlak voor tijd wordt Niek Ruumpol nog ingebracht voor Joost. Dit mocht helaas niet voorkomen dat het tegendoelpunt wordt gescoord. In de allerlaatste minuut scoort Union de 1-1 na een scrimmage voor het doel, waarbij Jorn de bal niet klem weet te houden. Hierna wordt er nog een Union-speler met twee keer geel, dus rood, uitgestuurd en de laatste kans is voor AZC na een corner van Clay.

AZC speelde met Jorn Derks, Roy Sluizeman, Quentin Joseph, Sven Calot, Joost Alferink, Clay en Remy Havenaar, Lars van Roon, Michael Beltman, Mark ter Horst en Ronahi Aksan. Scheidsrechter bij dit duel was de heer Wesselink uit Lettele. Balsponsor: café De Dwaasheid uit Zutphen.