Cappella Amsterdam komt met passie en bezinning

LOCHEM - Op zondagmiddag 4 november komt Cappella Amsterdam met dirigent Daniel Reuss opnieuw naar Lochem. Deze keer met een programma onder de titel 'Again and again'. Het concert begint om 15.00 uur in de Grote of Sint Gudulakerk in Lochem. Entreekaarten (29,50 euro zijn te verkrijgen via de schouwburg Lochem, tel. 0573-250051 of via www.schouwbuglochem.nl.

Mensen komen, mensen gaan en de wereld blijft altijd bestaan. Dat is het thema van 'Again and again', waarin de oude meester Josquin des Prez (circa 1450/55-1521) en de hedendaagse Amerikaanse componist David Lang (geb. 1957) - met en anderen - de cyclus bezingen van het leven toen en nu: van begin tot einde, van verdriet en straf tot liefde, verzoening en berusting. Een a capellaprogramma vol passie en bezinning. Het volledige programma is hieronder te vinden.
Tussen de koorwerken zorgt violist Tjeerd Top voor instrumentale intermezzi. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2005 is Top eerste plaatsvervangend concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. Tjeerd Top bespeelt een Stradivarius uit 1713, die hem ter beschikking wordt gesteld door RCO Foundation.

Inleiding bij het concert
Vooraf aan het concert is er om 13.00 uur een inleiding over het programma van Again and again door Huib Ramaer in Het Stadshuus, Markt 3, Lochem. Huib Ramaer is sinds 2007 parttime coach en docent muziekgeschiedenis bij Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ.

Programma

Begin:
Josquin des Prez In principio
David Lang evening morning day (after Genesis) 2007

Liefde:
Josquin des Prez Ecce tu pulchra es
David Lang where you go (after the book of Ruth) 2015

Verdriet:
Josquin des Prez Planxit autem David
David Lang solitary (after the Book of Lamentation) 2016

Straf:
Orlando di Lasso Pater Abraham
De zon gaat op, de zon gaat onder, alles is geweest en begint opnieuw:
David Lang again (after ecclesiastes) 2005
Gregoriaans Audi tellus

Berusting:
Arvo Pärt Da pacem Domine 2004

Uitvoerenden:
Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss
M.m.v.: Tjeerd Top, viool


www.schouwburglochem.nl

www.requiemlochem.nl

Meer berichten