Advertorial

Alles over bretels

Bretels. Een echt heren item dat niet meer weg te denken is uit de mode. Bretels vormen voor sommige mannen een standaard onderdeel van de outfit als ze een bruiloft moeten bijwonen. Je kan ze in ontzettend veel verschillende omstandigheden dragen. Hierdoor is het makkelijk een van de meest veelzijdige accessoires voor mannen. Maar hoe zijn bretels nou eigenlijk ontstaan? Hoe draag je ze en wanneer? Interessant? Lees snel verder!

Het ontstaan van bretels

Bretels zijn al te vinden op schilderijen die gaan tot 300 jaar terug. In die tijd worden bretels gebruikt in plaats van een riem om de broek omhoog te houden. De bretels zijn in 1820 ontworpen door Albert Thurston. In deze tijd zijn de hoog uitgesneden broeken erg populair. Deze zijn moeilijk te dragen met riem. Albert heeft daarom de bretels bedacht. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog zijn bretels op het hoogtepunt aan populariteit. Naar schatting draagt destijds 40% van de mannen bretels. In de hedendaagse mode zijn bretels nog niet uit beeld. Bretels worden tegenwoordig meer gebruikt als mode item dan als functioneel item. Je ziet jongeren er bijvoorbeeld veel mee lopen in combinatie met een jeans. In het begin werden bretels alleen door mannen gedragen. Sinds de jaren 60 is dit accessoire ook bij vrouwen in trek gekomen.

Bretels dragen

Wanneer draag je bretels? Waar bretels veel worden gedragen zijn huwelijksfeesten. Wellicht ben je er al eens geweest, maar is het je ook opgevallen dat het de laatste jaren minder formeel wordt? Bretels passen hier perfect bij. Bretels kunnen een leuke toevoeging zijn aan de standaard outfit van een bruidegom. Dit is al helemaal fantastisch als je de bretel kleur matcht met de accessoires die de bruid draagt. Als getuige van de bruidegom kan je beter de kleur van je bretels matchen met de andere vrienden die aanwezig zijn op het feest. Als je een gast bent op de trouwerij kan je beter voor een set kiezen die bij je pak past. Je kan bretels ook goed dragen op een avondfeest. Zelfs als het een chique feest is kunnen ze alsnog een goede toevoeging zijn van je outfit. Dit is natuurlijk helemaal compleet als je er ook nog mooie accessoires bij draagt zoals manchetknopen of een pochet.

Kortom: je kan bretels tegenwoordig altijd wel dragen, maar het ligt aan de gelegenheid. Match de kleur van je bretels goed met je outfit of die van anderen, dan zit je goed. Ben je nou benieuwd naar bretels na dit artikel? Kijk dan eens op overhemden.com voor bretels, overhemden en andere accessoires

Meer berichten