Foto:
Columns

Column Henrieke Schoonekamp - Telefoon

Telefoon

Het moet weer gebeuren. Of niet. Maar toch. Een nieuwe telefoon. En dat kost geld, veel geld. Mijn telefoon gaat al een tijdje mee. Jaren geleden aangeschaft bij een abonnement. Dat abonnement is al lang afgelopen en daarmee de telefoon afbetaald. Omdat de telefoon nog prima was heb ik het abonnement omgezet naar een zogenoemd Sim Only abonnement waarbij ik enkel de verbruikskosten betaal. Vond het onzin om weer zoveel geld uit te geven aan een telefoon terwijl deze nog prima in orde was.
Maar ja, nu zoveel tijd verder wordt het toestel toch wat minder. De batterij gaat minder lang mee, updaten wordt lastiger. Dus ik begeef me in de jungle van de telefoonwereld. Eén ding is voor mij meteen duidelijk: ik ga het toestel gewoon betalen en neem er geen duur abonnement bij. Uiteindelijk moet het toestel toch betaald worden en ineens betalen is een smak geld, maar toch goedkoper dan aflossen. Bovendien wil ik geen schulden hebben.

Thuis heb ik alles van een bepaald merk. Mag hier geen reclame maken, maar hou het maar op fruit. De grote concurrent van dit merk leverde op het werk onze telefoons. Ken ze dus allebei goed en weet ook dat ze beiden prijskaartjes hebben waarvan het even zwart wordt voor de ogen. Nou zijn er nog heel veel andere, veel goedkopere merken. Maar als je eenmaal gewend bent een Ferrari te rijden stap je niet meer in een oude Fiat.

En als ik een nieuw toestel koop, wil ik ook de nieuwste, zodat ik er weer voor jaren vanaf ben. En nog veel belangrijker: ik wil er een zeer goed hoesje omheen, want mijn onhandigheid in combinatie met een dure telefoon, is niet de beste. Toch maar een goedkope dan? Ik besluit gewoon eens in winkels te gaan kijken. Maar daar word ik niet veel wijzer, want die dingen zien er bijna hetzelfde uit. Internet dan maar op en vergelijken. En dan worden de verschillen wel heel erg duidelijk.

Dus ik besluit het maar gewoon te doen, ik ga gewoon de nieuwste telefoon halen van mijn favoriete merk. Kost wat, heb je ook wat. Opgelucht omdat ik de knoop heb doorgehakt sta ik op van tafel om een bakje koffie te zetten. En stoot daarbij mijn huidige telefoon van de tafel af. Telefoon houdt er dankzij goed hoesje niks aan over. Maar dit is niet de eerste keer dat mijn telefoon stuitert. Toch maar geen nieuwe telefoon dan, ik maak deze wel eerst helemaal op. Want eigenlijk durf ik zo'n dure niet eens te gebruiken.

Meer berichten