Vrijwilligers Archeologie geven uitleg over het restaureren van aardewerk objecten. Foto: PR
Vrijwilligers Archeologie geven uitleg over het restaureren van aardewerk objecten. Foto: PR (Foto: )

Duik de geschiedenis van Zutphen in

ZUTPHEN - Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober komt het verleden tot leven tijdens diverse activiteiten in de Musea Zutphen en Erve Eme. Bij Musea Zutphen staan zaterdag 13 oktober demonstraties, mini-colleges en speurtochten op het programma. Bij Erve Eme kunnen kinderen en jongeren tussen 5 en 15 jaar op zaterdag 13 oktober en zondag 14 oktober schatten opgraven en de aanwezige archeologen zullen alles over de vondsten vertellen.

In het auditorium van Musea Zutphen kan men op zaterdag 13 oktober de Zutphense archeologen ontmoeten en de laatst gevonden bodemschatten bekijken. Verder geven vrijwilligers Archeologie vanaf 11.00 tot 14.45 uur verschillende demonstraties en uitleg over het restaureren van aardewerk objecten. Twee studenten van Saxion Hogeschool Deventer vertellen je alles over hun onderzoek naar de inventaris van de beerputten van de 18e-eeuwse burgemeesters van Zutphen, Optenoord en Opgelder, die in 1997 zijn opgegraven in de bouwput van het nieuwe stadhuis aan het 's Gravenhof. In de middag vanaf 15.00 uur geven de Zutphense archeologen mini colleges over uiteenlopende onderwerpen, zoals de opgravingen aan de Halvemaanstraat, het archeologisch onderzoek in de Walburgiskerk en de magie van archeologie.

Tijdens de gratis speurtocht 'Kruip in de huid van de archeoloog' (een doorlopende activiteit van het Stedelijk Museum Zutphen) worden kinderen met een echte scherf uit een archeologische opgraving op onderzoek gestuurd in het museum. Voor het hele programma en alle onderwerpen, zie de website.


www.museazutphen.nl

Meer berichten