Actiefoto wedstrijd FC Zutphen zat. 1 tegen DOS KAMPEN 1 op 6 oktober 2018. Foto: Hans ten Brinke

1-5 verlies van FC Zutphen (zat.) tegen DOS Kampen

Algemeen

ZUTPHEN - DOS won afgelopen zaterdag op sportpark 't Meijerink van FC Zutphen. De oorzaak van de nederlaag lag in het eerste half uur, want na 30 minuten was het al 0-3. Desondanks kreeg FC Zutphen nog alle kansen om langszij te komen, maar dat lukte niet.

DOS Kampen gaf meteen haar visitekaartje af. Een goede mogelijkheid van Raymon Beuling belandde over het doel. Even later miste Jelle Macare een enorme kans op de voorsprong door in vrije positie over te schieten na een uitstekende voorzet van Jesse de Vries. In de daaropvolgende razendsnelle uitval over links was de traag reagerende verdediging van FC Zutphen te machtig. De aanval uit het boekje werd door Raymon Beuling doeltreffende afgerond, 0-1. Een kwartier later in de 24ste minuut lag de 0-2 achter doelman Owen Rietman. Een foutieve ingooi bracht de bal bij de uitstekende spits Twan Knul die niet veel kansen nodig bleek te hebben. Even later had het voor FC Zutphen nog slechter kunnen uit pakken, maar de andere uitstekend spelende spits Allan Bakker stuitte op doelman Rietman. In de 30ste minuut leek de wedstrijd gespeeld. Twan Knul liet Hidde Ruessink kansloos en verzilverde ook deze mogelijkheid, 0-3.

De Zutphenaren lieten zich niet ontmoedigen en kregen de overhand op de tegenstander. In de 35ste minuut was er een doelpunt van Nando Bleumink na een uitstekend uitgevoerde aanval over diverse schijven: 1-3. Even later had FC Zutphen kans op de 2-3, maar een doelpunt van Jesse de Vries werd door scheidsrechter Oosterkamp afgekeurd. Even later had Jelle Macare opnieuw kunnen scoren, maar zijn schot belandde over het doel. Een prachtige pass op Jesse de Vries bracht hem alleen voor doelman Dijkstra, maar hij treuzelde te lang, waardoor ook deze kans verloren ging. Een schot van Nathan Greven even later ging over.

In de rust werd de geblesseerd geraakte Nando Bleumink vervangen door Jan van Mark. FC Zutphen zette echter het goede spel van het laatste gedeelte van de eerste helft voort. Een aanval over rechts bracht Ken Bakkerweerd in een goede scoringspositie. Hij werd echter onderuit gehaald en scheidsrechter Oosterkamp gaf een strafschop.

De goed ingeschoten penalty van spits Nathan Greven werd gekeerd door de prima keepende Kevin Dijkstra. Niels Vos kreeg een prima kans, maar schoot over, en ook Jesse de Vries miste net het doel. Spits Nathan Greven moest zich vanwege een enkelblessure laten vervangen door Joran van der Kamp. Owen Rietman hield FC Zutphen nog in de wedstrijd door een uitstekende redding nadat Frank Jansen alleen voor hem op dook.

In de 77ste minuut viel de beslissing na een razendsnelle uitbraak van Allan Bakker, die voortreffelijk raak schoot. Daarna kwam Luuk Meijer nog voor de leeg gespeelde Jelle Macare. Maar in de 83ste minuut viel de 1-5 door Twan Knul, na goed voorbereidend werk van Allan Bakker.

Jesse de Vries werd uitgeroepen tot man of the match bij FC Zutphen.