Vorig jaar werd er in Zutphen voor het eerst een Walk for Freedom georganiseerd.  Foto: Hans Baakman
Vorig jaar werd er in Zutphen voor het eerst een Walk for Freedom georganiseerd. Foto: Hans Baakman (Foto: )

Tweede Walk for Freedom op 20 oktober 2018

ZUTPHEN - Vorig jaar werd er in Zutphen voor het eerst een Walk for Freedom georganiseerd. Toen liepen zeventig deelnemers in stilte en in een lange rij door de binnenstad van Zutphen. Samen maakten ze een statement tegen alle vormen van slavernij en mensenhandel zoals seksuele uitbuiting, dwangarbeid, arbeidsuitbuiting, huishoudelijke slavernij, kindsoldaten en kinderarbeid. Dit jaar dus de tweede Walk For Freedom op 20 oktober. Dit evenement is een gezamenlijke actie geleid door A21, een internationale organisatie, die zich inzet om slavernij en mensenhandel overal en voorgoed af te schaffen.

De wandeling gaat door de binnenstad van Zutphen. Het doel van deze stille wandeling is om mensen te laten weten dat slavernij helaas nog steeds bestaat. In Nederland worden nog steeds mensen uitgebuit en tegen hun wil aan het werk gezet. Zij hebben geen stem en daarom lopen deelnemers mee om juist hen een stem te geven.

Wie mee wil lopen kan zich aanmelden via het e-mailadres met vermelding van naam, telefoonnummer en emailadres. Hoe meer mensen, des te groter de impact van de Walk for Freedom. De start van de wandeling is om 14.00 uur bij Waterkracht. De route is ongeveer 4 kilometer. Reken op ongeveer 1,5 uur lopen.


wff@gmail.com

Meer berichten