Stella de Kort. Foto: PR
Stella de Kort. Foto: PR (Foto: )

Tentoonstelling 'de chaos omarmd' met tekeningen van Stella de Kort

ZUTPHEN - Zondag 30 september om 15.00 uur wordt de tentoonstelling 'de chaos omarmd' met tekeningen van Stella de Kort officieel geopend bij de IJsselsalon, IJsselkade 21 in Zutphen. De opening wordt verricht door Albert Wulffers, beeldend kunstenaar, (typo)grafisch vormgever, docent, filmmaker en publicist. De tentoonstelling is ook nog te zien op zaterdag 6 en zondag 7 oktober van 13.00 tot 17.00 uur

Stella de Kort (1987) studeerde in 2014 af aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam aan de afdeling VAV (voorheen audiovisueel)
In 2015 werd de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs aan haar toegekend. Eerder exposeerde zij onder andere bij galerie Bart in Nijmegen en Berlijn, de Beurs van Berlage in Amsterdam, Kunsthal KAdE in Amersfoort, Museum de Fundatie in Zwolle en werd ze geselecteerd voor Art Strabag Kunstforum in Wenen.

Stella maakt voornamelijk grote inkttekeningen van interieurs en exterieurs. Ook werkt ze aan animaties en installaties van papier. Zij tekent wat ze kent en wat ze ziet. Van woningen en kerken, operatiekamers of opgebroken straten. Consequent en precies tekent zei ieder detail .
Haar tekeningen zijn niet klassiek. Stella zoekt niet naar een mooie vlakverdeling of compositie , en zij bekommert zich niet om het perspectief . Ze schept geen orde en harmonie, maar omarmt de chaos.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden