Afbeelding

FC Zutphen start de competitie thuis tegen YVV uit IJsselmuiden

Algemeen

ZUTPHEN - FC Zutphen begint op zaterdag 22 september de competitie tegen YVV uit IJsselmuiden. Het jonge team van FC Zutphen heeft een zware start want de eerste drie wedstrijden wordt er meteen begonnen tegen titelkandidaten. De mannen uit IJsselmuiden draaien al jaren mee in de top van de tweede klasse, maar hebben promotie nog niet weten te realiseren.

Enkele seizoenen geleden speelden beide clubs ook tegen elkaar. Dat was in het kader van promotie/degradatiewedstrijden voor een plaats in de eerste klasse. FC Zutphen wist beide wedstrijden te winnen, en behield daarna via twee overwinningen op RDC uit Deventer haar positie in de eerste klasse.

De situatie is nu echter geheel anders. FC Zutphen bevindt zich na de degradatie van het vorige seizoen in een opbouwfase. Men richt zich vooral op de eigen jeugd, waardoor er van het team van vorig jaar niet veel meer over is. De doelstelling is dan ook een middenmoot positie in deze klasse. En voor het tweede elftal geldt, na hun promotie van vorig seizoen, handhaving in de eerste klasse.

Vrijwel compleet nieuw elftal
In vergelijking met vorig seizoen zijn Jelle Macare en Niek Bakkerweerd achter gebleven als ervaren en geroutineerde spelers. Deze jongens zijn op verschillende plaatsen in het elftal inzetbaar. Verder zijn er met Jan van de Mark, Gaby Maduro, en Ken Bakkerweerd ( de broer van Niek) drie nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. De rest van de spelers komt uit de succesvolle elftallen van het tweede en de jeugd, die net promotie naar de divisie miste. Daarbij moet opgemerkt worden dat een aantal jongens, zoals Rik Vlutters en Hidde Ruessink al een flink aantal wedstrijden in het eerste elftal hebben gespeeld.

Sterke competitie
FC Zutphen speelt dit seizoen tegen ploegen uit de regio Zwolle. Afgelopen seizoenen hebben aangetoond dat veel van deze ploegen aan elkaar gewaagd zijn. In de tweede en derde wedstrijd speelt men tegen de Esch uit Oldenzaal en DOS Kampen, ploegen die vorig jaar ook bij de top behoorden. Daarnaast zullen het sterke Be Quick''28 en het zeer versterkte SVI een gooi naar de titel doen. Beide Zwolse clubs zijn geduchte tegenstanders. Maar ook Sparta Enschede, Den Ham en het, via de nacompetitie, gedegradeerde Vroomshoopse boys behoren tot de kandidaten. Al met al een interessante competitie.

Het zal voor de meeste jongens een flinke overgang zijn, en vooral fysiek zal men dat kunnen merken. Sommige spelers hebben iets meer tijd nodig en maken de overstap via het tweede elftal. Dat is echter geen enkel probleem, ook dit elftal speelt op een goed niveau.

Benieuwd hoe de 'jongens' van FC Zutphen het er af zullen brengen? Kom dan 22 september naar sportpark 't Meijerink. De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant