SP roept huishoudelijk hulpen op loonsverhoging af te dwingen

Algemeen

ZUTPHEN - De SP roept Zutphense huishoudelijk hulpen op om de handen ineen te slaan om loonsverhoging af te gaan dwingen. Daar hebben ze namelijk al sinds april recht op. Op woensdagavond 3 oktober organiseert de SP daarom vanaf 19.30 uur een bijeenkomst in buurthuis de Uitwijk. Alleen huishoudelijk hulpen zijn uitgenodigd.

SP-fractievoorzitter Nils Müller: "Thuiszorgers hebben volgens hun cao recht op een hoger salaris. De gemeente betaalt de zorgbedrijven sinds april meer, zodat zij dat salaris ook kunnen betalen. Maar de zorgbedrijven betalen nog steeds geen hoger salaris uit." Zorgbedrijven hebben in principe tot december de tijd om de salarisverhoging in te voeren, maar ze hoeven niet tot die tijd te wachten.

Bovenop het lange wachten op uitbetaling van de cao-lonen komt nog een probleem. Zorgkompas, één van de zorgbedrijven, is onlangs overgenomen door De Nieuwe Zorg Thuis. De SP wil zeker weten dat de thuiszorgers hun salarisverhoging, waar ze al sinds april recht op hebben, niet vanwege de overname in rook zien opgaan. Het bedrijf laat hun huishoudelijk hulpen weten nog geen besluit genomen te hebben over nieuwe loonschalen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant