Ook Pieter van der Bij en zijn gezin werden op de foto gezet. Foto: PR
Ook Pieter van der Bij en zijn gezin werden op de foto gezet. Foto: PR

Dag van de Duurzaamheid aftrap Overstapweken ZutphenEnergie

Algemeen

ZUTPHEN - De Energiewinkel in Zutphen bruist 10 oktober van de activiteiten. De Dag van de Duurzaamheid valt in de Oktober Overstapweken maand, waarin ZutphenEnergie haar klantenaantal wil verdubbelen. Daarvoor komen bekende en minder bekende Zutphenaren naar de winkel om hun kennissenkring te bellen en hen te vragen ook over te stappen.

ZutphenEnergie helpt mensen energie te besparen, zorgt voor duurzame opwekking van stroom en levert betaalbaar groene stroom aan huishoudens. Met de 'ZE geeft energie' campagne voor de zomer kwamen er al een kleine honderd nieuwe klanten bij. John Verheijden, coördinator: "Met de Overstapweken gaan we nog een tandje harder. We willen er driehonderd nieuwe klanten bij, dus we gaan zoveel mogelijk mensen bellen."

Om de 'word je ook klant?' vraag onder de aandacht van alle inwoners te brengen, wordt een straatpostercampagne voorbereid. Hiervoor gingen vorige week klanten op de foto, met de grote blauwe ZE letters in de voortuin. De vraag die zij op de poster stellen aan het publiek luidt: 'Ik haal mijn energie uit mijn stad, jij ook?'.

Fotomodellen
Op de foto voor de straatposters kwamen Laury Schepers, al klant van het eerste uur, Pieter van de Bij met zijn gezin als nieuwe klant, en Saskia Noordewier, ook nieuw binnengekomen klant. Saskia: "Ik mocht door een verhuizing een nieuwe leverancier kiezen. Toen wilde ik een goede keuze maken. ZutphenEnergie is een energieleverancier die ik echt vertrouw, in tegenstelling tot de anderen." Tijdens de fotoshoot bij Laury in de Prins Bernhardlaan kwamen diverse buren vragen waar het voor was, en beloofden zelf ook klant te worden. Tjitske Ypma, communicatie-adviseur bij ZutphenEnergie en aanwezig bij de sessies: "Dat was natuurlijk fantastisch, dus zo'n fotoshoot gaan we vaker doen."

Ook op de foto?
Op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, kunnen mensen daarom ook met de blauwe letters op de foto. Mits ze klant worden (of al zijn). Van de blauwe letter foto's maakt ZutphenEnergie een wall of fame in de Energiewinkel aan de Overwelving. De exacte locatie van deze fotoshoot wordt nog bekend gemaakt, het tijdstip is al wel bekend: tussen zes en acht uur 's avonds.
Ook kunnen mensen op de Dag van de Duurzaamheid tussen 10.00 en 17.00 uur in de Energiewinkel aan de Overwelving 10 terecht voor gesprekken met de energiecoaches, proefritjes maken met de elektrische Renault Zoë, hun energiefacturen laten uitleggen en zich laten ophalen en thuisbrengen door de fietstaxi.

Informatie
Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid, op woensdag 10 oktober, staan er volop activiteiten op het programma in de gemeente Zutphen. Er is een informatief ontbijt en de hele dag is er van alles te doen rondom de energietransitie, duurzaamheid en de overgang naar aardgasvrij. Een grote avond in de Burgerzaal sluit de Dag van de Duurzaamheid af. Kijk voor de laatste informatie over het programma op de website.


zutphen.nl/zutphenvandetoekomst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant