Afbeelding

Column Henrieke Schoonekamp - Vijf jaar

Algemeen Columns

Vijf jaar

Ik zag dat m'n onderburen al vijf jaar in deze krant staan. En dat betekent dat ik hier ook al vijf jaar een plekkie heb. Gert en Tess namen een paar weken na mij hun intrek op deze pagina. Vijf jaar is echt lang! Als iemand mij vijf jaar geleden had gezegd dat ik dit vijf jaar lang vol zou houden had ik diegene voor gek verklaard. Toen ik begon met het schrijven van deze stukjes dacht ik: ach ja, dat is wel leuk voor een paar keer. Een paar keer werd een paar maanden en heel ongemerkt zijn we zomaar ineens vijf jaar verder. Ik wist niet eens dat ik het kon, stukjes schrijven.

Ik open m'n laptop en besluit eens terug te lezen in de oude columns. Eigenlijk is het een soort dagboek. Iedere week wat over m'n leventje in Zutphen. Over leuke dingen en minder leuke dingen. Over hoe ik struikelde op de kinderkopjes op de markt. Daarna nog zeker tien keer gebeurd. Over Droge Nap, dat ik het eigenlijk een heel eng standbeeld vind. Over reizen die ik heb gemaakt, dromen die ik heb waargemaakt en festivals die ik heb bezocht in Zutphen. Vijf jaar is zo voorbij, maar wat is er toch veel gebeurd.

Soms twijfel ik wel eens. Moet ik er wel mee doorgaan met het schrijven van de stukjes? Wordt het niet eens tijd om het stokje door te geven aan een ander? Zeker sinds ik ziek werd en dus niet meer in staat was om veel te doen. Maar omdat ik het werk wat ik altijd deed momenteel (nog) niet kan doen, hielden juist deze stukjes mij op de been. Het was iets wat ik deed toen ik nog gezond was en dus ook vol wou houden. De ziekte mag mij er niet onder krijgen. En van veel lezers kreeg ik heel veel lieve kaartjes en reacties.

Ik ga dus nog gewoon door. Ik vecht om me beter te voelen en dus meer te kunnen doen en daarbij heb ik iedere week nog wel iets om over te schrijven. Ik hoop dat ik dit nog heel lang vol kan houden. En ik hoop dat Gert en Tess nog heel lang m'n onderburen blijven op deze pagina. Want ze mopperen wat af samen, maar ik ben erg aan ze gehecht. Beter een goede buur dan een verre vriend. Op naar de volgende vijf jaar!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant