Wethouder Annelies de Jonge en bestuurder van Stichting VSNON werden met een hoogwerker naar boven gebracht om daar de officiële handeling te verrichten. Foto: PR
Wethouder Annelies de Jonge en bestuurder van Stichting VSNON werden met een hoogwerker naar boven gebracht om daar de officiële handeling te verrichten. Foto: PR (Foto: )

Vrijeschool Zutphen bereikt hoogste punt

ZUTPHEN – Wethouder Annelies de Jonge heeft dinsdagmiddag 4 september de vlag gehesen naar de top van de in aanbouw zijnde nieuwe vleugel van de Vrijeschool Zutphen aan de Weerslag 14a in Zutphen.

De rector van de Vrijeschool, Bartel Geleijnse, keek tevreden toe hoe de wethouder samen met de bestuurder van de Stichting VSNON (waar de Vrijeschool onder valt) in een bakje van een hoogwerker naar boven werden gebracht om daar de officiële handeling te verrichten. "Ik ben zeer verheugd met de achttien nieuwe lokalen die onze school tot zijn beschikking gaat krijgen. Vanaf het schooljaar 2019-2020 krijgen onze leerlingen les in de nieuwe vleugel en zijn de barakken die achter onze school staan verleden tijd".

De uitbreiding van Vrijeschool Zutphen VO is het resultaat van de afspraken die zijn vastgelegd in het Masterplan Onderwijshuisvesting dat kwalitatieve onderwijshuisvesting in Zutphen mogelijk maakt. Het buitenterrein om de Vrijeschool is daarnaast ook aangepast vanwege de nieuwe vleugel. Er is een nieuwe fietsroute op het eigen terrein gecreëerd waardoor er minder fietsbewegingen van leerlingen door de wijk zijn. Ook is er een amfitheater gerealiseerd waar voorstellingen gegeven kunnen worden en op het dak van het bestaande en het nieuwe gebouw zullen in samenwerking met Zutphen Energie circa 600 zonnepanelen worden geplaatst. De nieuwe vleugel van de Vrijeschool zal in april 2019 worden opgeleverd en vanaf het schooljaar 2019-2020 in gebruik worden genomen.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten