Column Paul Bombeld - Op avontuur in Thailand (1)

Algemeen Columns

Op avontuur in Thailand (1)

Mevrouw Bombeld krijgt een uitnodiging van de buren. 'Waarom komen jullie niet eens bij ons op bezoek. Jullie zijn van harte welkom'. We zitten aan de keukentafel en kijken elkaar aan. Valt dat nog te regelen, we hebben nog zoveel te doen. Maar met een beetje geschuif moet dat toch lukken. Ze appt terug: 'We doen ons best, je hoort nog van ons'. En de weken die daarop volgen zoeken we naar een geschikt moment. En dat weten we gelukkig te vinden, want gezellig zijn die buren wel.

Een paar maanden later pakken we de auto en rijden naar Düsseldorf. Daar nemen we het vliegtuig naar Dubai en na drie uur rondhangen en gratis ijsjes zitten we op de juiste vlucht naar Bangkok. De buren zijn verhuisd, voor een periode van een jaar naar Thailand. Ergens in het voorjaar van 2019 komen ze weer terug. En wij gaan op de uitnodiging in en zijn benieuwd.

En als je dan toch in Thailand bent kun je daar net zo goed een vakantie aan vastknopen. Een leuke bijkomstigheid is dan ook nog dat de hippe dochters nog wel een keertje met de ouwelui meewillen. Alles beter dan weer op reis in zo'n suffe caravan. Hoewel ik er zeker van overtuigd ben dat ze dat stiekem ook altijd heerlijk gevonden hebben. We worden het uiteindelijk eens over een trektocht door het hele land. Iedereen krijgt een rugzak en we zien wel waar het avontuur ons brengt. We starten in Bangkok waar we in zo'n lekkere volksbuurt bij het Victory Monument belanden. Daar schakelen we direct over op het lokale eetpatroon. De hele dag kleine hapjes eten bij die duizenden kraampjes op straat. De vleesspiesjes zijn heerlijk, de krekels en meelwormen vallen tegen, de vogeltjes hebben we maar laten schieten en het krokodillenvlees blijkt taai te zijn.

De nachttrein brengt ons een paar dagen later naar Chiang Mai in het noorden. We slapen heerlijk en als we ontwaken tuffen we midden in het oerwoud. We passeren kleine bamboe hutjes, de natuur is ongelofelijk groen en de telefoon heeft geen bereik. Welkom in de wildernis. Met een of andere vage Aziatische luchtvaartmaatschappij verplaatsen we ons vier dagen later naar Phuket in het zuiden. Na een vaartocht door het Nationaal Park Ao Phang Nga met het James Bond-eiland verkassen we naar het Khao Sok Jungle resort. Een bijzondere belevenis, overnachten midden in de jungle met slechts een buitendouche, een buiten wc en heel veel felgekleurde spinnen. De bamboe wandjes kieren aan alle kanten. Dat vinden de dames niet leuk, we hebben de klamboe hard nodig. En de junglegeluiden zijn 's nachts overweldigend.

Maar het kan nog gekker. Daarover volgende week meer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant