Anita Geerders van wijngaard De Fiere Wijnakker. Foto: Alex Vreeman
Anita Geerders van wijngaard De Fiere Wijnakker. Foto: Alex Vreeman

Wijnproeverij voor negentig jaar bestaan Alliance Française Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - In het kader van het negentigjarig bestaan haalt Alliance Française Zutphen op zondagmiddag 2 september om 14.00 uur Frankrijk en de Franse sferen naar Nederland met een wijnproeverij bij wijngaard De Fiere Wijnakker, Vierakkersestraatweg 8, in Zutphen.

Men wordt deze middag op z'n Frans verwelkomd met live gezongen chansons door het Orgue de Barbarie en wie zin heeft, zingt lekker mee. Terwijl de druiven rustig rijpen onder de zon van de Achterhoekse nazomer, leert eigenaresse Anita Geerders leert de aanwezigen alles over de vele facetten van wijn.

Deze middag wordt een rondleiding gegeven door de wijngaard en ziet men het proces van het verbouwen van druiven tot het maken van wijn met een duidelijk Achterhoeks karakter en van een sublieme kwaliteit. Bezoekers kunnen 2,5 uur lang genieten van een proeverij van meerdere wijnen en bijpassende hapjes. Uiteraard kunt u de geproefde en andere wijnen hier ook direct aanschaffen. Kosten bedragen 10 euro voor Alliance Française leden en 15 euro voor niet-leden.

Aanmelden kan telefonisch of per mail.


lustrumfeestafzutphen@afpb.nl

0575 - 54 69 44

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant