De rijtuigen vertrekken, voorafgaand aan de 'nachtrit', vanaf 18.00 uur voor een buitenrit in de omgeving van Zutphen. Foto: PR
De rijtuigen vertrekken, voorafgaand aan de 'nachtrit', vanaf 18.00 uur voor een buitenrit in de omgeving van Zutphen. Foto: PR

Authentieke aanspanningen komen naar de binnenstad

Algemeen

ZUTPHEN - Dit jaar wordt door Koetsiersvereniging Achter 't Peerd uit Eefde voor de dertiende keer de Nachtrit van Zutphen georganiseerd, dit vindt plaats op zaterdag 25 augustus. Zowel als toeschouwer als deelnemer waan je je even in de tijd van begin 1900, zeker als tegen 21.40 uur meerdere verlichte authentieke aanspanningen de binnenstad binnenrijden. De nachtrit wordt dit jaar voor het eerst gecombineerd met verlichte fluisterboten over de Berkel en de Grote Gracht (Het Berkelfestival).

Op verschillende locaties en natuurlijk langs de route kan het publiek de rijtuigen bewonderen. Bij het aanspannen op het parkeerterrein van de Hanzehal en natuurlijk bij de start, de stops in Empe en bij het restaurant de Gracht aan de Paardenwal in Zutphen.

De vaak schitterende rijtuigen (enkelspan, tweespan en ook vierspan) vertrekken tegen 18.00 uur vanaf de Hanzehal voor een buitenrit in de omgeving van Zutphen met omstreeks 19.30 uur een stop voor een hapje en een drankje bij het Verenigingsgebouw 't Oortveld in Empe. Bij de eerste rust worden tevens de prijzen uitgereikt van de presentatie.

Hier vandaan vertrekt de stoet weer naar Zutphen, om tegen 21.00 uur te arriveren op de parkeerplaats de Paardenwal achter Gasterij de Gracht. Om 21.40 uur gaan de fluisterboten het water op en vertrekken de verlichte koetsen door de binnenstad via de Isendoornstraat, Nieuwstad, Burgemeester Dijckmeesterweg, Jacob Damsingel en de Berkelsingel. Rond 22.00 uur rijden de koetsen tweemaal over de markt en komen uit bij de Tademastraat. Vanaf daar loopt de route weer langs de Berkel, via de Graaf Ottosingel tot aan de Berkelsingel. Op verschillende plekken kruisen de koetsen en de verlichte fluisterboten elkaar en zorgen voor een sprookjesachtig beeld in de binnenstad van Zutphen.

Voor meer informatie, zie de websites.


achtertpeerd.com

facebook.com/achtertpeerd

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant