Afbeelding
Foto: Nick Oostendorp

Column Henrieke Schoonekamp - Vrije Slag Door Zutphen

Algemeen Columns

Vrije Slag Door Zutphen

Ik heb nogal veel sportieve vrienden en kennissen. Erg sportief. Mensen die heel veel hardlopen, fietsen, paardrijden of andere dingen doen waar je moe van wordt. En die doen dan ook mee aan wedstrijden en marathons enzo. En de uitslagen daarvan schrijven ze dan op Facebook. Zodat ik zie hoe onsportief ik wel niet ben. Althans, zo voelt het soms. Omdat ik dat lees terwijl ik horizontaal op de bank lig.

Ik ben niet sportief en doe ook nooit mee aan wedstrijden. Ik mis totaal het competitiegevoel. Wil je sneller, beter, mooier? Ik vind het prima. Ooit deed ik aan tennis en wielrennen. Nooit wat gewonnen. Wel lol gehad.

Vorige week was het nog heel erg warm. Zo warm dat zelfs het bruinste water er aantrekkelijk uitzag. Als ik langs de Vispoortgracht of de Berkel fietste wou ik maar één ding: erin. Afkoelen. En toen zag ik op Facebook dat De Vrije Slag Door Zutphen er weer aan komt op 18 augustus. Een evenement waarvan ik wel vaker heb gedacht: dat lijkt me leuk. Voor wie het niet kent: De Vrije Slag Door Zutphen is zwemmen in de Berkel, verschillende afstanden en voor jong en oud.

Het is dan dus bloedheet en ik wil de mogelijkheid om een uur in de Berkel te liggen eigenlijk niet onbenut laten. Ik vraag via de app een vriendin of ze ook mee wil doen. Zij is gelijk enthousiast en vraagt welke afstand ik wil doen. De 1500 meter zeg ik dapper. Vijf minuten later krijg ik bericht dat zij zich opgegeven heeft. Nou moet ik dus ook wel en ik duik achter de laptop. En schrijf me ook in voor de 1500 meter. Dan zie ik dat de 1500 meter en 3000 meter op tijd gaat. De Zutphense Halve Mijl, 920 meter, da's meer voor de lol, zoals voor ons. Maar ja, we hebben ons al ingeschreven. Omdat ik wil weten hoe lang ik er over doe ga ik in het zwembad 60 baantjes zwemmen, zo snel mogelijk. Daar doe ik een uur over en daar is dus helemaal niks snel aan. Winnen, dat hoeft van mij niet. En gaat me nooit lukken ook. Maar helemaal als laatste eindigen, dat vind ik ook niet leuk. Gaat komende zaterdag zeer waarschijnlijk wel gebeuren. En nu het kouder is hè, nou ziet de Berkel er allesbehalve aantrekkelijk uit. Maar ja, wie A zegt… Moet ook B zeggen. De B van Berkel. Let's do it!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant