FC Zutphen U13 team. Foto: Hans ten Brinke
FC Zutphen U13 team. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen team klaar voor internationaal toernooi

ZUTPHEN - Het team van FC Zutphen, dat gaat meedoen aan de derde editie van het SallandElectronics U13 tournament, is bekend. De jongens zijn goed gemotiveerd en gaan graag de strijd aan met de verschillende nationale en internationale topteams, zoals Chelsea, Borussia Dortmund, Feyenoord en PSV. Het internationaal toernooi vindt plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus.

Tim Kok is samen met Donovon Tegelaar trainer van het FC Zutphen U13 team. Hij is aan het eind van het seizoen gevraagd dit op zich te nemen. Hij heeft er veel zin in. "Een mooie ervaring om tegen topclubs te mogen spelen", aldus Tim. Tijmen (12), Kevin (13) en Siebe (13) zijn spelers van het FC Zutphen U13 team. Ook zij hebben er erg veel in. Ze vinden het super spannend om te spelen tegen topspelers. "Het mooiste vind ik om tegen Dortmund te spelen. Zij zijn een grote club met naam", vindt Kevin. Tijmen is meer voor Feyenoord en Siebe voor PSV. De eerste trainingen voor het toernooi zijn voor de vakantie gestart. Op 6 augustus gaan ze weer verder. Dat wil niet zeggen dat de jongens in de vakantieperiode niets doen. "We gaan veel voor ons zelf trainen en gaan op tijd naar bed". Tim ziet uit naar het toernooi. "We gaan ons uiterste best doen en proberen op z'n minst het resultaat van 2017 te evenaren. We werden toen achtste. "

Het FC Zutphen U13 team bestaat uit achttien jongens, twee trainers, twee leiders/teammanagers en twee verzorgers. "Belangrijk is ons eigen spel te spelen. De trainingen zijn niet anders dan anders. Het zal voor iedereen een mooie ervaring zijn. We hopen dat er veel mensen komen om ons team te steunen ".

Officiële opening
Het toernooi wordt vrijdag 17 augustus om 19.30 uur officieel geopend door de burgemeester van Zutphen, mevrouw Annemieke Vermeulen. Daaraan voorafgaand vindt om 17.30 uur de openingswedstrijd FC Zutphen – Borussia Dortmund plaats, met om 18.30 uur Feyenoord – Vitesse. Na de officiële openingshandeling presenteren alle teams zich aan het publiek.

Meer berichten