Foto:
Columns

Column Henrieke Schoonekamp - Lam

Lam

Ik ben te lam om nog maar iets te doen. En nee, niet lam van de wijntjes, met mijn nieren verdween ook de mogelijkheid om teveel wijn te drinken. Ben gewoon lam van het weer. Mooi weer is heerlijk hoor, maar een hittegolf die al vier weken duurt met uitschieters waarbij het Warnsveldse warmterecord serieus bedreigd wordt, dat is geen pretje meer. Zeker niet omdat ik ook nog geacht word me aan een vochtbeperking van een liter te houden.

Ik ben te lam om schoon te maken, de was te doen, om te gaan stofzuigen en waar ik helemaal tegen op zie is om op de fiets te stappen om boodschappen te gaan doen. Maar ja, er komt zo'n moment dat de koelkast leeg is en ik toch echt trek krijg. En als ik dan eindelijk alle moed verzameld heb, zwetend op de fiets zit om dan terecht te komen in een hele koele supermarkt, wil ik er niet meer weg. En aangezien de vakken waar het ijs ligt uitgestald toch zo goed als leeg zijn krijg ik de neiging om daarin te gaan liggen tot sluitingstijd. Of als ze me niet ontdekken gewoon tot de volgende morgen. Of het eind van de zomer.

Echt, wil niet klagen over mooi weer. Zoveel mooi weer zijn we niet gewend in dit kikkerlandje. Na heel veel natte zomers is er dan eindelijk een goede zomer. Maar het is weer zo overdreven…

Om me heen zie ik dat ik niet alleen ben met mijn lamme status. De concurrentie om in de supermarkt het vriesvak in te duiken is moordend. In het zwembad is het hartstikke druk, de twaalfbadenkaart heb ik er in een recordtijd doorheen gejaagd. Maar zelfs in het zwembad ben ik nog te lam om echt te gaan zwemmen en als ik met een vriendin heel rustig baantjes aan het trekken ben, zijn we volgens de badmeester het water aan het aaien. En vraagt hij met een knipoog of we wel weten dat we in een zwembad liggen in plaats van in een zwambad.

Het houdt wel een keer op, nog even en dan is het winter en heel erg koud en hoewel mij dat nu even heerlijk lijkt, weet ik ook wel dat ik daar pas echt een hekel aan heb. Het is gewoon even doorbikkelen nu. Kalm aan doen (nog kalmer aan), dan maar een keer niet stofzuigen. En gewoon lekker lam de zomer door, net als de rest van Zutphen.

Meer berichten