Er worden onder andere diverse soorten honing aangeboden. Foto: PR
Er worden onder andere diverse soorten honing aangeboden. Foto: PR (Foto: )

Honing- en milieumarkt Zutphen

Zutphen - De Zutphense afdeling van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging verzorgt zaterdag 11 augustus en 29 september tussen 9.00 en 16.00 uur weer een honing- en milieumarkt op de Houtmarkt. Met de organisatie van deze markt onderstrepen de Zutphense imkers continu het belang van de instandhouding van een gevarieerde natuur en biodiversiteit. Bijen, waaronder de honingbij, nemen door diverse gewassen te bestuiven daarbij een belangrijke plaats in.

Er worden diverse soorten honing aangeboden en men wordt geïnformeerd over de inspanningen die de bijen en de imkers moeten leveren om deze honing op de markt te krijgen. Daarnaast zal er een kast aanwezig zijn waarin bezoekers de koningin en de werksters kunnen waarnemen. Ook wie informatie wil over het aanleggen van een bij-vriendelijke tuin, kan op de markt terecht.

Het WolNatuurlijk biedt je op deze honingmarkt een mooi assortiment wolproducten aan en laat weer zien hoe van schapenvacht wol wordt gemaakt. Ze willen een bijdrage leveren aan onze duurzame samenleving, door gebruik te maken van zuivere wolproducten. De infostand van IVN zal aanwezig zijn om behalve informatie, een plek ingeruimd voor de verkoop van uitgaven, zoals zoekkaarten, boekjes, wandelroutes en dergelijke. Diegene die wat meer willen weten over het houden van bijen, zoals bijvoorbeeld ook de rustige Carnica bijen, of mogelijk overwegen om zelf met die fascinerende liefhebberij te beginnen, kunnen op de Zutphense Honingmarkt veel informatie krijgen bij de stand van Willem Velberg. Tevens lid van de vereniging van Carnica Imkers (www.verenigingvancarnicaimkers.nl).

Tenslotte vindt de ware imker op de markt de nodige materialen voor het op een goede en verantwoorde manier houden van bijen. Dat varieert van wasplaten en allerhande onderdelen voor bijenkasten tot beschermende kleding, te verkrijgen bij de Werkbij. Overige standhouders zijn: Regio imkers, Amateur Wijnmakersgilde, De Brummense NBV en Zalf jezelf. De Honingmarkt vindt plaats op de Houtmarkt, tegenover het Volkshuis in Zutphen.

Ook imker worden en een bijdrage leveren aan het voortbestaan van de honingbij? Meld je dan aan bij Imkervereniging Zutphen en omstreken. Als lid kan men cursussen volgen en gebruik maken van de faciliteiten.


Inlichtingen: Willem Velberg

0575-515646 (b.g.g. 06-81232898)

www.zutphen.bijenhouders.nl

www.bijenstandwillemvelberg.mysites.nl

Meer berichten