Aan de Zaadmarkt, Houtmarkt en Groenmarkt is een veelzijdig aanbod brocante en antiek te vinden. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gerard Kiezebrink
Aan de Zaadmarkt, Houtmarkt en Groenmarkt is een veelzijdig aanbod brocante en antiek te vinden. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gerard Kiezebrink (Foto: )

Negentig kramen met brocante en antiek in centrum Zutphen

ZUTPHEN - Op zondag 26 augustus vindt alweer de vijfde editie van de Brocantemarkt in Zutphen plaats. Aan de Zaadmarkt, Houtmarkt en Groenmarkt kun je die dag, tussen 10.00 en 17.00 uur, heerlijk neuzen tussen het veelzijdige aanbod aan brocante en antiek. Het jaarlijks terugkerende evenement is groeiende en dat blijkt wel uit het feit dat alle kramen voor deze markt binnen een mum van tijd waren verhuurd. In totaal staan er dit jaar negentig kramen op deze brocantemarkt en daarmee heeft dit evenement een totale lengte van ruim 750 meter.

Midden in het centrum tref je brocanteurs aan uit het hele land. Bijzonder is dat de deelnemers geregeld naar Frankrijk, België en Engeland afreizen voor inkoop. Met de wagen volgeladen aan brocante reizen ze weer huiswaarts, om deze op hun eerstvolgende brocantemarkt of fair aan te bieden. Steeds vaker doen ze zelfs  landen aan in Scandinavië om unieke brocante in te kopen.

De vele statige en monumentale gebouwen die Zutphen rijk is, maakt dat het een perfecte setting is voor dit evenement. Bovendien kun je tijdens het struinen over de brocantemarkt heerlijk ontspannen op één van de terrassen op de markt en genieten van sfeervolle (Franse) muziek.

Meerdere activiteiten
Zondag 26 augustus is het ook koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur en zijn de meeste winkels in de aangrenzende winkelstraten geopend. Aan het 's Gravenhof en in de Lange Hofstraat is een veelzijdige kunstmarkt te bewonderen. Daarnaast is de Laarstraat omgetoverd tot het 'Montmartre' van Zutphen en is het Beethovenfestival ook weer in de Torenstad neergestreken. Gedurende de dag is er op diverse plekken in de stad gezellige muziek en theater te beleven.

Toegang tot de Brocantemarkt is gratis. Alle informatie over de Brocantemarkt is te vinden op www.jornbrand.nl/brocantemarkt-van-zutphen of op de Facebookpagina: 'brocantezutphen'. Meer informatie over alle evenementen in Zutphen op zondag 26 augustus is te vinden op www.inzutphen.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten