De vier ereleden van AZC. met v.l.n.r. Eric Weustink, Dick Smeenk, Reinier van der Kwast en Wim Zegers. Foto: Freddy Burgers
De vier ereleden van AZC. met v.l.n.r. Eric Weustink, Dick Smeenk, Reinier van der Kwast en Wim Zegers. Foto: Freddy Burgers

AZC onthult permanente herinnering aan 100-jarig jubileum

ZUTPHEN - Ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan heeft voetbalvereniging AZC een permanente herinnering onthuld op haar sportcomplex. Dat gebeurde afgelopen dinsdag 31 juli, precies de dag waarop de club 100 jaar geleden, in 1918, is opgericht in café De Pauw in Warnsveld.

Hoewel de voetbalclub aan de Deventerweg het jubileum officieel pas viert in september, was er ook op de geboortedag zelf een bijeenkomst georganiseerd, hoewel deze midden in de zomervakantie viel, waardoor veel leden op hun vakantieadres verblijven. Toch kwamen meer dan 150 leden bijeen in de AZC-kantine op een bijeenkomst die was georganiseerd door de vier ereleden van de vereniging: Wim Zegers, Reinier van der Kwast, Dick Smeenk en Eric Weustink.
Na een toespraak van Eric Weustink over de rijke historie en het karakter van de vereniging, werd iedereen uitgenodigd mee naar buiten te gaan voor de onthulling van het gedenkteken. Dat gebeurde door Laura Kranendijk, vicevoorzitter van AZC, en Ronnie Brinkerhof, voorzitter van de jubileumcommissie. Zij onthulden een tegel met het clublogo en een tekst waarmee AZC alle leden bedankt, eert en herdenkt, die de club in de afgelopen honderd jaar hebben opgebouwd. Ronnie Brinkerhof richtte daarna een kort woord tot de aanwezigen en vroeg hen om minuut stilte in acht te nemen ter herdenking van alle AZC-leden die zijn overleden. Daarna werd met champagne geproost op de 100ste verjaardag van de club en gezamenlijk het clublied gezongen.

Het jubileumweekend van AZC is van donderdag 13 tot en met zondag 16 september. De activiteiten beginnen op donderdag met een boekenbal, waarop het jubileumboek wordt gepresenteerd. De dagen daarna vinden een reünie, activiteiten voor de jeugd, een receptie, een feestavond en frühshoppen plaats.

Meer berichten