Frans Velthuis en Rob van Druten bieden wethouder Mathijs ten Broeke een kaartje aan voor cabaretvoorstelling 'Heit al geheurt'. Foto: PR
Frans Velthuis en Rob van Druten bieden wethouder Mathijs ten Broeke een kaartje aan voor cabaretvoorstelling 'Heit al geheurt'. Foto: PR

Begriepelijk en verstaonbaar Zutphens veur beginners

Algemeen

ZUTPHEN - Alle medewerkers van de gemeente Zutphen (en eigenlijk ook alle inwoners van Zutphen) 'motten les kriegen in de begriepelijke Zutphense Stadstaal', zo vinden Frans Velthuis en Rob van Druten, de heren van 'Heit al geheurt'. Op 29 september staan zij met hun cabaretvoorstelling 'BEK' op het podium in de theaterzaal van de Hanzehof. Afgelopen donderdag 19 juli boden zij wethouder Mathijs ten Broeke een vrijkaart aan voor hun voorstelling.

Frans Velthuis en Rob van Druten: "Wethouder ten Broeke, zelf een echte Zutphenees, zou wat 'Heit al geheurt' betreft het voortouw moeten nemen en gewoon alle ambtenaren moeten meenemen naar de voorstelling". Volgens de heren dé perfecte basis voor 'begriepelijk en verstaonbaar Zutphens veur beginners'. Voor de burgemeester denken de mannen meer aan privéles, maar dat moeten ze nog inbrengen in de Raad.

Vele 'cursisten', Zutphenees en Zutphenaar, hebben voor 29 september een kaart gekocht, maar er kunnen er nog wat bij voordat de zaal in de Hanzehof vol is. Kaarten zijn te bestellen via hanzehof.nl/agenda/6004/BEK/Heit_al_geheurt. "Maèr wacht nèèt te lange", zo laten Frans en Rob weten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant