De start vindt plaats op de Houtmarkt, waarna de renners over de kasseien langs de terrassen, via de Groenmarkt links af de lange Hofstraat inslaan. Via de Martinetsingel en de Pelikaanstraat komen de renners weer terug op de Houtmarkt. Foto: PR
De start vindt plaats op de Houtmarkt, waarna de renners over de kasseien langs de terrassen, via de Groenmarkt links af de lange Hofstraat inslaan. Via de Martinetsingel en de Pelikaanstraat komen de renners weer terug op de Houtmarkt. Foto: PR

Geniet van fietshelden tijdens wielerronde door binnenstad

Algemeen

ZUTPHEN - Op woensdag 1 augustus vindt er in de historische binnenstad van Zutphen weer 'De ronde van Zutphen' plaats. De wielerronde van Zutphen is een geweldig evenement, om onder het genot van een hapje en een drankje op een terrasje op de markt, de plaatselijke fietshelden van Zutphen van dichtbij mee te maken. De start vindt plaats op de Houtmarkt, waarna de renners over de kasseien langs de terrassen, via de Groenmarkt links af de lange Hofstraat inslaan. Via de Martinetsingel en de Pelikaanstraat komen de renners weer terug op de Houtmarkt.

Om 18.00 uur vindt de start plaats van de Sportklasse met onder anderen ETP'er Erik Verstegen. Vorig jaar stond ETP-er Joren Bloem nog op het podium met een mooie derde plaats. Na 50 kilometer zal bekend zijn wie de winnaar is van de editie 2018.

Om 19:30 uur start de Elite en Belofte met daarin onder meer (oud) ETP-ers : Joren Bloem, Olav Wallinga, Beau Duvigneau en Maikel Willemsen. Zij rijden een wedstrijd over 80 kilometer. Zou de winnaar van vorig jaar, Zutphenaar Beau Duvigneau, wederom op de hoogste trede komen te staan?

Het is een wedstrijd waarbij geen enkele meter gemakkelijk verloopt, met veel bochten en natuurlijk het vals plat en de klinkers. Dit zorgt elk jaar weer voor een waar spektakel in Zutphen. Het zware parcours veroorzaakt vaak een grote schifting in het peloton waardoor er een open strijd ontstaat. Een open strijd die wordt gewonnen door de sterkste. Dat maakt de Ronde van Zutphen een geweldig koers om te rijden en om als toeschouwer vanuit de terrassen te aanschouwen. Voor bezoekers is overal langs de route een mooie plek te vinden om de koers te bekijken.

Organisatie
De organisatie van de Ronde door Zutphen ligt weer in de vertrouwde handen van Marius van der Kleij en Date Bosma van Wielersportvereniging ETP Zutphen in samenwerking met de KNWU. Dit is alweer de 26ste ronde die door hen wordt georganiseerd.

Meer informatie via mail of raadpleeg de websites.


rondevanzutphen.nl

etp-zutphen.nl

info@etp-zutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant