Kunstwerk Metro Station Eekteweg  van kunstenaar Willem de Haan is te zien in de tuin van de Musea Zutphen. Foto: PR
Kunstwerk Metro Station Eekteweg van kunstenaar Willem de Haan is te zien in de tuin van de Musea Zutphen. Foto: PR

'Metrostation' in tuin musea Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Wat doemt daar op achter de Schelpenpoort van de Musea Zutphen? Een metrostation midden in de museumtuin? Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli kunnen bezoekers de installatie van kunstenaar Willem de Haan bekijken in de tuin van de Musea Zutphen. De installatie maakt deel uit van de promotie van Kunstlijn Oost, een nieuw initiatief van een aantal culturele instellingen in Oost-Nederland, waaronder het Kunstgemaal Bronckhorst, Kunstenlab Deventer, Kunstvereniging Diepenheim, Museum MORE Gorssel en Musea Zutphen.

Met de plaatsing van het Metrostation van kunstenaar Willem de Haan in de openbare ruimte rondom deze culturele instellingen wordt met deze ludieke actie aandacht gevestigd op hun promotionele samenwerking. Hiermee willen zij bezoekers attenderen op de rijkdom aan verschillende culturele instellingen in Oost-Nederland die op enkele kilometers van elkaar te vinden zijn, omgeven door een prachtig landschap.

Het Metrostation veroorzaakt een vervreemdend effect op iedere locatie waar het geïnstalleerd wordt. Bezoekers worden uitgedaagd interactie aan te gaan met het kunstwerk en het gevoel van vervreemding en ontregeling dat zij zullen ervaren te onderzoeken.

Binnen deze samenwerking verschijnt een informatieve folder met fiets- en autoroutes en op de websites van alle deelnemers kunnen bezoekers meer informatie vinden over Kunstlijn Oost. Zo kan een leuk dagje uit vol kunst en cultuur gepland worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant