Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V. Foto: GinoPress B.V.

UPDATE - Brand bij tankstation na vullen van lege gasflessen in Zutphen; persoon raakt gewond

Algemeen

ZUTPHEN - Een persoon is vrijdagochtend 13 juli bij een grote brand bij een tankstation aan de Warnsveldseweg in Zutphen gewond geraakt. De man, eigenaar van het voertuig, liep ernstige brandwonden op. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De man wilde kort voor 10.00 uur losse gasflessen bij een tankstation vullen. Echter is dit niet toegestaan en waren er waarschuwingsborden aanwezig. Bij het vullen van de gasflessen ging het mis. Het LPG ontsnapte en hoopte zich in en rondom het voertuig op. Doordat het voertuig een op gas werkende koelkast had, ontstond door de waakvlam van de koeling een grote brand gepaard met veel zwarte rook.

Nadat het vuur geblust was leek het erop dat het gevaar geweken was. Op een gegeven moment begon de LPG-installatie van zich af te blazen waardoor de wijde omgeving afgezet werd. Direct daarop werd een nabijgelegen flatgebouw volledig ontruimd.

Nadat de gastoevoer, in een weiland verderop, afgesloten werd week het gevaar korte tijd later. Men moest wachten tot de leiding naar het tankstation leeggelopen was zodat men metingen kon verrichten. Nadat er vrijwel geen gas meer werd gemeten, mochten de geƫvacueerde bewoners weer terug naar huis.

De eigenaar van de camper is met tweede- en derdegraads brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De medewerkster van het tankstation is hevig geschrokken. Het tankstation zal de rest van de dag gesloten blijven. De schade aan het tankstation is groot. Het voertuig, een oude Volkswagen T1 busje, brandde volledig uit.

Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant